Znate li zašto je dobro imati uključen radio u tunelima? TO je razlog

U tunelu usred mraka nikad nismo sami! Tijekom vožnje u automobilu uvijek moramo biti oprezni kako bismo izbjegli nesreću. No, samo jednim pritiskom na gumb možemo učiniti mnogo za svoju sigurnost.

Znate li zašto je dobro imati uključen radio u tunelima? TO je razlog Facebook/InfoPot
20. 7. 2022

Mnogima tijekom vožnje kroz tunel pažnju odvrati zujanje radija koji je izgubio frekvenciju. Ali radi vaše sigurnosti, bolje je ne gasiti radio. Uključivanje radija i podešavanje prijema radijske postaje, što je ispisano na ploči ispred tunela, pruža dodatnu mogućnost informiranja vozača o događanjima u prometu.

U slučaju nužde, na frekvenciju se može "uključiti" i operater tunela koji vozače upozorava na opasnost i daje im upute kako dalje, upozorava InfoPot na Facebooku.

Većina hrvatskih, austrijskih, talijanskih, slovenskih..., tunela opremljena je radijacijskim kabelom koji omogućuje slušanje nekih radio postaja.

 
Uz pomoć "kabla", na vašim zvučnicima može se "pojaviti" i glas prometnika ili upravitelja tunela koji vas upozorava na opasnost i daje upute kako postupiti.
 

Posebno tolerantno u ljetnom periodu

Tijekom ljetne turističke sezone prometna sigurnost obično se znatno pogoršava. To je, između ostalog, rezultat veće gustoće prometa i raznolikosti sudionika u prometu.

Policija stoga upozorava sve sudionike u prometu da unatoč vrućini, gustom prometu i mogućim zastojima budu tolerantni i poštuju cestovne prometne propise.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.