10-godišnja djevojčica umrla nasilnom smrću: Policija uhitila tri dječaka od 11 do 16 godina

Svjetsku javnost šokirao je događaj koji se zbio u domu za djecu i mlade.

10-godišnja djevojčica umrla nasilnom smrću: Policija uhitila tri dječaka od 11 do 16 godina St. Josef - Wunsiedel
7. 4. 2023

Bavarsku je potresla nasilna smrt 10-godišnje djevojčice koja je pronađena mrtva u bolnici St. Josefa u Wunsiedlu. U utorak ujutro u 8.45 sati djelatnica je ušla u jednu od soba i tamo zatekla djevojku koja nije davala znakove života. Na teren su izašli spasioci i policajci, no nesretnoj ženi nije bilo pomoći. Mogli su samo potvrditi njezinu smrt, no policija je vrlo brzo došla do spoznaje da je riječ o sumnjivoj ili posljedici nasilničkog čina.

Kako prenose njemački mediji, policija je već uhitila trojicu dječaka, u dobi od 11 do 16 godina, za koje se sumnja da su odgovorni za smrt desetogodišnje djevojčice.

Policija je potvrdila da je za smrt kriva treća osoba, te da djelo ima elemente seksualnog nasilja. Detalji događaja još nisu poznati.

Nitko ne može artikulirati i razumjeti ovu nevjerojatnu tragediju

"Duboko sam šokiran i zaprepašten ovim strašnim činom", ne skriva šok bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann, dodala je ministrica obitelji i socijalnih pitanja Ulrike Scharf: "Nitko ne može riječima opisati i razumjeti ovu nevjerojatnu tragediju Šokiran sam. Moja duboka sućut rodbini - moje misli su s vama." Prema priopćenju nadležnih, u Centru za zaštitu djece i mladeži Sv. Josef u Wunsiedelu skrbi za oko 90 djece i adolescenata u dobi od 3 do 19 godina. U domu je zaposleno oko 90 osoba.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.