U ponedjeljak stižu Turudić i Plenković, grobari demokracije! Poništit će Lauru Kövesi, USKOK, trodiobu vlasti... Dečki iz HDZ-a sad imaju 100 % vlasništvo nad državom!

VIDEO - ALARMANTNA PORUKA EUROZASTUPNIKA - SUMRAK DEMOKRACIJE: Priča o trodiobi vlasti s ponedjeljkom je završena! Toga morate biti svjesni, kazao je Kolakušić novinarima te nastavio: - Turuduć je HDZ-ov čovjek i radit će što mu Plenković naredi! Možemo se samo nadati da ova koalicija neće dugo!

Hrvatsko pravosuđe je od ponedjeljka u stopostotnom vlasništvu Andreja Plenkovića i HDZ-a, presuđenoj kriminalnoj organizaciji. Sudovi su prije vodili glavnu riječ u kaznenim postupcima. Uloga državnog odvjetništva je bila mala do beznačajna. Stiže vrijema faraonske moći Andreja Plenkovića. STRAŠNO!!!

U ponedjeljak stižu Turudić i Plenković, grobari demokracije! Poništit će Lauru Kövesi, USKOK, trodiobu vlasti... Dečki iz HDZ-a sad imaju 100 % vlasništvo nad državom! Igor Stažić / Start
25. 5. 2024

Mislav Kolakušić: - Stupanjem Ivana Turudića na dužnost Glavnog državnog odvjetnika HDZ i Plenković i definitivno, gotovo pa formalno preuzimaju potpunu kontrolu nad pravosuđem. Vlast nad sudovima već imaju preko Ustavnog suda i mogućnosti poništavanja ključniih odluka, a sada su na čelo DORH-a instalirali čovjeka koji desetljećima važi za glavnog HDZ-ovog čovjeka u pravosuđu, kazao je danas europarlamentarac hrvatskim novinarima te nastavio:


- Bez odlaska HDZ-a s vlasti Hrvatska nema nikakve šanse postati pravna država niti ima šanse zaustaviti strmoglavi pad kojem svjedočimo. Svi koji glasaju za njih i svi koji su im dali i sad im daju svoje ruke za nastavak vladavine, sudjeluju u uništenju Hrvatske. koliko god oni zabijali glavu u pijesak i glasanjem za njih ostvarivali svoje privatne financijske interese.


Hrvatsko pravosuđe više neće biti odvojeno od izvršne vlasti. Više neće postojati trodioba vlasti, sve ono što je u pravnoj teoriji i praksi i u svim uređenim državama. Normalno, u Republici Hrvatskoj nestaje.


Ivan Turudić, član HDZ-a postaje glavni državni odvjetnik. Da je to bilo prije nekoliko godina kada je bilo potpuno drugačije uređenje pravosudnog sustava u Republici Hrvatskoj. To i ne bi bila neka vijest u vrijeme Bajića i tako dalje, dok su bili oni velebni naši državni odvjetnici. Bilo je potpuno drugačije uređenje pravosudnog sustava. Istraga je bila u rukama sudova, ne državnog odvjetništva.

Sudovi su vodili glavnu riječ u kaznenim postupcima. Uloga državnog odvjetništva je bila mala do beznačajna. To zakonodavstvo je izmijenjeno. Državni odvjetnik je glavni i on odlučuje o svemu. Državni odvjetnik odlučuje hoće li se uopće pokretati postupak. Hoće li se i na koji način provoditi istraga? Kakva će biti optužnica? Da li će biti katastrofalna da može biti odbačena od strane suda u roku jednog dana ili će ona biti nadopunjena nečim što je možda sumnjivog porijekla. Ovakvo državno odvjetništvo je puno jače i od hrvatskih sudova.


HDZ već desetljećima ima najviši sud u državi, iako je to protuustavni sud. Ustavni sud u Republici Hrvatskoj ima ovlast poništavati apsolutno svaku odluku bilo kojeg hrvatskog suda, pa i Vrhovnog suda, što često i koristi. U drugim državama je to apsolutno nezamislivo protuustavno i naravno nemoguće jer su važni sudovi.
U Hrvatskoj. Naši sudovi i sudac su potpuno neovisni. On može donositi odluku prema zakonima, Ustavu i vlastitoj savjesti. Prema Zakonu o državnom odvjetništvu državni odvjetnici nisu samostalni. Oni imaju vertikalnu organizaciju i o svemu odlučuje glavni državni odvjetnik.

Niti jedan, pa niti općinski državni odvjetnik ne može donositi samostalnu apsolutno nikakvu odluku. Tako je propisano zakonima Republike Hrvatske. Turudić će izmijeniti. Znači sve osobe, postavit će prvu osobu Uskoka. Dakle, sve ono što smo gledali posljednjih nekoliko godina i Državno odvjetništvo, takvo kakvo je bilo pokretalo je postupke protiv članova zločinačke organizacije.

 Zaboravite značaj Europskog javnog tužitelja bit će sveden gotovo na nulu. Plenković sada ima stopostotnu vlast, dakle nad sudovima putem Ustavnog suda koji će poništiti bilo koju odluku bilo to Županijskog suda Vrhovnog suda bilo koga. Ima potpunu ovlast, sada putem Turudića na pokretanje loše pokretanje produciranje na bilo šta. Dakle, hrvatsko pravosuđe je od ponedjeljka u stopostotnom vlasništvu Andreja Plenkovića i Hrvatske demokratske zajednice.

Priča o trodiobu vlasti s ponedjeljkom završena. Toga morate biti svjesni. Ja vjerujem da većina građana ne zna kako je organizirano. Koje su ovlasti državnog odvjetnika. Koje su ovlasti Ustavnog suda. Nažalost, u Republici Hrvatskoj pravosuđe je u potpunosti postalo ovisno o svom. Dakle, možemo to reći, glavnom gospodaru, a to je Hrvatska demokratska zajednica.

Gospodin Turudić će birati i članove naći Državnoodvjetničkog vijeća. Stopostotna vlast je u rukama njihovog dečka.

I mi možemo se samo nadati da ova koalicija neće dugo potrajati i da će hrvatski građani i hrvatski narod dobiti novu priliku da popravimo ovu katastrofu koja se dogodila na ovim izborima. Hvala.

ALARMANTNA PORUKA EUROZASTUPNIKA - SUMRAK DEMOKRACIJE - Priča o trodiobi vlasti s ponedjeljkom je završena! Toga morate biti svjesni, kazao je Kolakušić novinarima te nastavio: - Turuduć je HDZ-ov čovjek i radit će što mu Plenković naredi! Možemo se samo nadati da ova koalicija neće dugo!Hrvatsko pravosuđe je od ponedjeljka u stopostotnom vlasništvu Andreja Plenkovića i HDZ-a, presuđenoj kriminalnoj organizaciji. Sudovi su prije vodili glavnu riječ u kaznenim postupcima. Uloga državnog odvjetništva je bila mala do beznačajna. Stiže vrijema faraonske moći Andreja Plenkovića. STRAŠNO!!!

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.