Parleru, jednoj od najsnažnijih društvenih mreži uskratili rad Amazon, Apple i Google, "zatvorivši im pipu"

Nakon Donalda Trumpa i jedna od pet najznačajnijih društvenih mreža bez mogućnosti za daljnje djelovanje. Cenzura velikih protiv konkurenata na najjače, ili. Izvršni direktor Parlera John Matze rekao je danas da su njegovu tvrtku za društvene mreže napustile gotovo sve poslovne koalicije nakon što su Amazon, Apple i Google okončali sporazume s uslugom društvenih medija.

Parleru, jednoj od najsnažnijih društvenih mreži uskratili rad Amazon, Apple i Google, "zatvorivši im pipu" Deadline
11. 1. 2021

"Svi dobavljači od usluga sms-a do pružatelja usluga e-pošte do naših odvjetnika isto su nas napustili istog dana", rekao je John Matze za Fox News.

Matze je priznao da bi zabrane mogle ugasiti tvrtku dok pokreću pitanja slobode govora, nazivajući to "napadom na sve".

"Svi oni rade zajedno kako bi bili sigurni da ćemo istovremeno izgubiti pristup ne samo našim aplikacijama, već večeras isključuju sve naše poslužitelje s interneta", rekao je Matze. “Pokušali su ne samo ubiti aplikaciju, već zapravo i uništiti cijelu tvrtku. I nisu samo ove tri tvrtke. Svi dobavljači od usluga sms-a do pružatelja usluga e-pošte do naših odvjetnika isto su nas napustili istog dana."

Primjedbe dolaze dan nakon što je Amazon "isključio" Parler sa svojih poslužitelja, pridruživši se Appleu i Googleu. Svi su naveli potencijal širenja nasilnog sadržaja na web mjestu, što konzervativci favoriziraju kao alternativu Twitteru i Facebooku.

Matze je rekao da usluge nepravedno ciljaju Parler. "Pokušavaju lažno tvrditi da smo nekako odgovorni za događaje koji su se dogodili 6. siječnja", misleći pritom na datum preuzimanja zgrade Kapitola od strane prosvjednika.

Dodao je: "Trudit ćemo se da se što prije vratimo na mrežu. Ali imamo puno problema jer svaki dobavljač s kojim razgovaramo kaže da neće raditi s nama, poglavito zbog Applea i Googlea".

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.