Trump izrazio zabrinutost zbog razlike u primanjima između milijardera i običnih Amerikanaca

Moraju se poduzeti mjere za smanjenje razlike u primanjima između milijardera i običnih Amerikanaca, rekao je američki predsjednik Donald Trump.

Trump izrazio zabrinutost zbog razlike u primanjima između milijardera i običnih Amerikanaca WallpaperSafari
3. 8. 2020

Business Insider komentirao je izvješće da je usred širenja koronavirusa „40 milijuna Amerikanaca zatražilo pomoć za nezaposlene“, a „neto vrijednost milijardera povećala se za pola bilijuna dolara“.

Trump je rekao da se "slaže s tim." Priznao je da je "jaz u prihodima" sada "prevelik", a prema njegovim riječima "promjene bi trebale biti napravljene u skoroj budućnosti."

Nevladina organizacija Institute for Policy Studies piše da se mnogi stanovnici SAD-a suočavaju sa ozbiljnim financijskim poteškoćama zbog coronavirusa. U isto vrijeme, od početka 2020. do travnja, „bogatstvo 34 od 170 najbogatijih milijardera u Sjedinjenim Američkim Državama povećalo se za desetke milijuna dolara“.

Dan ranije objavljeni su podaci o Trumpovim prihodima za tu godinu. Objavljeno je da je 2019. američki predsjednik uprihodio 446 milijuna dolara, što je 2,6% više u odnosu na 2018. godinu.
Podsjetimo, Trump je obećao početak "zlatnog doba" za Sjedinjene Države.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.