Tko je tajni vladar HTV-a o kojem ne znamo ništa?

Nezadovoljni novinari HRT-a za gotovo sve probleme optužuju jednog čovjeka. Iako se formalno ne nalazi na čelnoj funkciji, navodno kontrolira sve procese na javnoj televiziji. U javnosti nikada ne istupa, a njegove je izjave u arhivima hrvatskih medija gotovo nemoguće pronaći. 

Tko je tajni vladar HTV-a o kojem ne znamo ništa? Teleskop.hr
14. 1. 2019

Hrvatska, Tema dana

Piše: Dražen Ćurić 

Kada razgovaram s nezadovoljnim novinarima Hrvatske radio televizije, a takvih je na Prisavlju jako puno, oni gotovo za sve probleme optužuju jednog čovjeka koji polako poprima karakteristike mitskog bića. Formalno nije na čelnoj poziciji, nikada ne nastupa u javnosti, njegove izjave je gotovo nemoguće pronaći u arhivima hrvatskih medija, ono malo što je napisano o njemu treba triput provjeriti, ali to mitsko biće iz prisavske magle kontrolira sve procese na javnoj televiziji.

Može ne baš pretjerano talentiranog novinarskog početnika preko noći pretvoriti u „zvijezdu” s odličnim primanjima, odabranim sretnicima može ponuditi lukrativan ugovor u vanjskoj produkciji, a nepoćudnima, doslovno, onemogućiti pojavljivanje čak i u slabo gledanim trećerazrednim emisijama. Onima koji mu se osobito zamjere može, a često i hoće, uništiti golu egzistenciju.

Tajanstveni čovjek iz sjene je Mislav Stipić, ravnatelj jedinice Poslovanje HRT-a, kojeg naši sugovornici opisuju kao moćnog čovjeka iz drugog plana koji donosi sve bitne odluke. Iako je teško procijeniti stvarnu moć raznih rasputina koji spletkare iza kulisa, a osim toga znamo da su nezadovoljnici uvijek pomalo skloni pretjerivanju, kada je riječ o Mislavu Stipiću ima podosta uvjerljivih argumenata koji potvrđuju da su njegova moć i utjecaj znatno veći od važnosti njegove nominalne funkcije.

Više pročitajte na www.teleskop.hr : Tko je tajni vladar Hrvatske televizije o kojemu ne znamo gotovo ništa

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.