Tesline solarne ploče 10 posto efikasnije; tvrtka je također smanjila cijenu uređaja

Tesla je ažurirala svoje solarne ploče - i tradicionalnog tipa i modula, koji izgledaju poput običnih krovnih pločica. Istraživači su primijetili da bi ta opcija dugoročno mogla biti glavna metoda za široko prihvaćanje obnovljivih izvora energije. Tvrtka je primijetila da su ploče postale 10% učinkovitije.

Tesline solarne ploče 10 posto efikasnije; tvrtka je također smanjila cijenu uređaja Pixabay
20. 6. 2020

Prema Electreku, prosječna Teslina ploča prije nadogradnje imala je 7,56 kW snage, ali sada je ta brojka porasla na 8,16 kW. Cijena je također pala s 19 na 16 tisuća dolara. Iz Tesle su uvjereni da će pad omogućiti kupcima da kupuju ploče čak i u doba krize - „popust od 17% pomoći će uvjeriti pristojan broj vlasnika kuća da pređu na solarnu energiju.

Tvrtka je također objasnila da su riješili probleme koji su u par navrata doveli do požara. Nekoliko Teslinih solarnih ploča uzrokovale su požar u Walmart trgovini. Tvrtka je započela tehničku istragu, a iz Walmarta su otkazali dodatne narudžbe panela.

Ranije u UAE-u razvijen je vitraž Kromatix, koji omogućava pokrivanje cijele zgrade solarnim pločama i košta nešto više od tradicionalnih analoga, piše Electrek. Emirates Insolaire predstavio je fotonaponske staklene solarne panele Kromatix u boji. „Novi materijal je ljepši od onoga što se tradicionalno koristi za solarne panele. Vrlo se lako instaliraju, a proizvode energiju, a ne apsorbiraju je. Istovremeno, oni ne koštaju više od svojih ružnih kolega i vrlo se brzo isplaćuju “, objasnio je Rafik Hanbali, upravljački partner tvrtke.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.