Tesla razara i vlada u 2023.; kakva su predviđanja za budućnost?

 Iako mnogi ne gledaju dobronamjerno na ovaj brend, Elon Musk očito nešto radi kako treba.

Globalno, u prva tri mjeseca Tesla je najbolje prošao s modelom Y. Ukupno ih je prodano 267.171, od čega 71.114 u Europi.

Tesla razara i vlada u 2023.; kakva su predviđanja za budućnost? tesla
2. 6. 2023

JATO, koji se bavi globalnom analizom automobilskog tržišta, objavio je podatke za prvi kvartal ove godine. Tko izgleda najbolje? Globalno, u prva tri mjeseca Tesla je najbolje prošao s modelom Y. Ukupno ih je prodano 267.171, od čega 71.114 u Europi. Najviše ih je prodano u ožujku, više od 40.000. Bio je to i najprodavaniji automobil na Starom kontinentu (u prvom kvartalu).

Prestigli su i dobre Japance

 
Uspjeli su i prestići Toyotu. Uz Teslu i Model Y, zauzima ostala četiri mjesta među pet najprodavanijih automobila na svijetu. To su Toyota Corolla, Hilux, Rav4 i Camry. Model Y je ujedno i jedini električni automobil u petorci.

Odlične prognoze za Amere

Analitičari JATO-a predviđaju da će Model Y biti najprodavaniji automobil ove godine. Tome bi trebale pridonijeti niže cijene i sve manje problema u opskrbnim lancima. Marka je sada ograničena samo ograničenom ponudom modela; ako žele još više povećati svoju prodaju, morat će svojim potencijalnim kupcima ponuditi nešto više.

Razgovori s Indijom od velike koristi

Visoki brojevi također su omogućili Tesli izgradnju novih tvornica; najbliži nam je u Berlinu, gdje se proizvodi najprodavaniji model. Sredinom svibnja govorilo se i o tome da brend želi graditi nove tvornice iu Indiji. Ova zemlja trenutno je najveće tržište na kojem Tesla još ne prodaje svoje automobile – problem su visoke uvozne takse.

Zapeljali smo se z najbolje prodajanim Mercedes-Benzom pri nas:

Preberite več na Avto-magazin.si

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.