Špic papak afera dobiva nastavak? Je li SOA primijetila da ministar Tolušić ipak nosi i zaobljene cipele

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede navodno do dočeka kineskog premijera Lija Keqianga ispred Banskih dvora nikada nije nosio zaobljene cipele. Zbog toga je i afera u kojoj su pokušali kompromitirati ministra kurvama i kokainom proglašena "aferom špic papak", a ministar je dobio alibi. Uglednog gosta iz Kine dočekao je obuvši upravo cipele oblika kakve su mu bile podmetnute u sex aferi. Diplomirani pravnik i prvi čovjek poljoprivrede u Hrvatskoj demantirao je Nacionalovu podmetnutu aferu "vadeći" se na Nacionalovu fotomontažu

Špic papak afera dobiva nastavak? Je li SOA primijetila da ministar Tolušić ipak nosi i zaobljene cipele Photo: Patrik Macek/PIXSELL
10. 4. 2019

Napisao: Jurica Štimac

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede u Vladi Republike  Hrvatske nije snimljen s prostitutkom i kokainom u apartmanu u Beogradu! Bio je to epilog afere koju je objavio Nacional, a kojom se pedantno bavila i Vlada RH, ali i hrvatske sigurnosne službe. Kao jedan od alibija za ministra Tolušića SOA je istakla i kako on nikada nije i ne nosi cipele koje imaju obli prednji kraj, već isključivo one špičaste. Upravo po obliku ministrovih cipela i cijele je afera nazvana "špic papak! Je li ministar odlučio promijeniti svoj stil?
Afera s lažnim fotografijama ministra Tolušića u kojoj su glavne uloge pripale prostitutkama, poznatim osobama i kokainu, pala je u zaborav. Tjednik Nacional je početkom ove godine objavio priču o navodnom udaru paraobavještajnog podzemlja na Tolušića kojim su mu željeli naštetiti, objavljujući montirane fotografije. U cijelu se priču uključila i SOA-a koja je utvrdila kako se radi o fotomontažama, a ne stvarnim fotografijama ministra Tolušića. Jedan od argumenata da se zaista radi o fotomontaži bio je i taj što Tolušić uvijek nosi špicaste, a ne zaobljene cipele, dok je lik na fotografijama s prostitutkom imao upravo zaobljene cipele.

Montirane fotografije koje uključuju kokain i kurvu trebale su poslužiti za kompromitaciju Tomislava Tolušića. Sam ministar je ponavljao da su fotografije montirane. Do dolaska kineskog premijera odista ministar Tolušić nikada nije javno snimljen u zaobljenim cipelama.

- Osoba koja se nalazi na predmetnim fotografijama kompromitirajućeg sadržaja nije gospodin Tomislav Tolušić, a što je SOA potvrdila navodeći da je riječ o vrhunskim montažama”, stajalo je u dopisu Tolušićeva pravnog zastupnika Zvonimira Baruna. Nacional je "podmetbuo" delikatne fotografije na kojima muškarac ministrova stasa drži u krilu polugolu djevojku s kokainom. Iz svega toga Tomislav Tolušić se izvukao neokrznut i stoga što je dokazano i cipelama da je riječ o montiranoj Nacionalovoj slici na kojoj sigurno nije on.

10.04.2019., Zagreb - Ceremonija sluzbenog doceka kineskog premijera Lija Keqianga ispred Banskih dvora. Ministri TOmislav Tolusic i Zdravko Maric. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.