Čarolija kućica u susjedstvu kosova, češljugara, vrabaca... Tko od nas nije kao dijete želio prespavati u kućici na drvetu? Sad imate priliku i to u Hrvatskoj

ZAVIRILI SMO U MAŠTOVITE KUĆICE NA DRVEĆU LOCIRANE U NEPOSREDNOJ BLIZINI NP PLITVICA

Kućice u krošnjama, na jezeru, indijanski šatori, mobilne kućice smještene uz bazen te smještaj u sobama, bungalovima ili u kampu dio je jedinstvenog iskustva. Pipi Duga Čarapa i njoj slični filmski junaci mir su tražili i u kućicama na drveću, a sad to možete i vi u Grabovcu

Čarolija kućica u susjedstvu kosova, češljugara, vrabaca... Tko od nas nije kao dijete želio prespavati u kućici na drvetu? Sad imate priliku i to u Hrvatskoj Romeo Ibrišević
18. 1. 2019


Napisao i snimio: Romeo Ibrišević

Nova atrakcija za sve one koji požele biti u društvu ptica pjevica. Visoko u krošnjama šumarka izgrađeno je pet luksuznih kućica, a svaka od njih ima kuhinju, dnevni boravak, dvije kupaonice i dvije spavaće sobe. Prvi gost koji je spavao u krošnjama drveća nije iz kućice izlazio punih sedam dana, to naprosto morate probati.
Britanski dnevnik Mirror pred koji dan objavio priču o očaravajućim kućicama u jednom od najljepših nacionalnih parkova i izazvao nezapamćen interes za fantastičnim provodom u Hrvatskoj gdje najam apartmana u krošnjama dnevno stoji 230 eura.

- "Smješteni na ulazu u Nacionalni park Plitvička jezera, na samom rubu kopnene i gorske Hrvatske nalazi se mjesto gdje zapanjujuća priroda susreće moderan luksuz. Plitvice „Holiday Resort“ nudi savršenu kombinaciju prirodnih ljepota, kulturnih atrakcija, aktivnog i pasivnog odmora ili jedinstveno iskustvo glampinga. Kućice u krošnjama, na jezeru, indijanski šatori, mobilne kućice smještene uz bazen te smještaj u sobama, bungalovima ili u kampu dio su jedinstvenog iskustva. Tražite li mjesto za opuštanje okuženo zelenilom, ili aktivnu avanturu ispunjenu uzbuđenjima, ovo je mjesto za vas i vašu obitelj. Osvježite se u baru i restoranu, opustite se kraj bazena, ili jednostavno uživajte u jednoj od mnogobrojnih aktivnosti, što vam stoji na raspolaganju. Jahanje konja i vožnja bicikla, uzbudljive vožnje kajacima rijekom Mrežnicom... Popnite se na obližnje brežuljke s pogledom na vrhove planina i prekrasna polja prošarana misterioznim putevima i špiljama koje tek treba otkriti, prkosnim starim kulama i malim selima gdje naše bake još uvijek rade suvenire svojim rukama. Uživajte u savršenom odmoru u jedinstvenoj kombinaciji tradicionalnog i modernog smještaja. Napunite baterije u prekrasnom prirodnom okruženju i upoznajte sve čari ove neobične turističke atrakcije. Ovakvo pisamce dobio sam od prijateljice koja je pokrenula novi poslovni projekt i zamolila me ga ovjekovječim. Nisam baš shvatio o čemu ona zbori. Kada je rekla da se radi o kućicama u krošnjama stabala, u meni se probudila dječačka znatiželja. Pa tko od nas kao klinac nije poželio prespavati u kućici na stablu? Eto, ovog vikenda ostvario mi se dječački san. Doslovce. Prespavao sam tri dana u krošnjama borova i vratio se u Zagreb kao nov. Stotinu puta prošao sam ovom cestom prema Plitvicama, znao sam da u Grabovcu postoji kamp, ali sada je to nešto sasvim drugačije. Naravno da ovdje i dalje zastaju kamperi koji jure prema moru, ali sada imaju i poseban dodatak. Visoko u krošnjama šumarka nalazi se pet luksuznih kućica. Svaka od njih ima kuhinju, dnevni boravak, dvije kupaonice i dvije spavaće sobe. Ništa slično niste do sada mogli vidjeti u Hrvatskoj. Kućice su dobro izolirane i na raspolaganju su cijele godine, jer imaju centralno grijanje.

Gdje je to točno? U Grabovcu, 8 km od najpoznatijeg slapa

Kućice se nalaze osam kilometara od impresivnih vodopada i kanjona, od Glavnog ulaza Plitvičkih jezera. Sve to samo je dodatno osnažilo Plitvice na turističkoj karti svijeta. Uz to, lokacija usred planina znači da će ovaj mali gradić imati mikro-klimu s vrućim, sunčanim ljetima i zimama kao s razglednice. Pa tko od nas kao klinac nije poželio prespavati u kućici na stablu? Eto, ovog vikenda ostvario mi se dječački san. Doslovce. Prespavao sam tri dana u krošnjama borova i vratio se u Zagreb kao nov. Stotinu puta prošao sam ovom cestom prema Plitvicama, znao sam da u Grabovcu postoji kamp, ali sada je to nešto sasvim drugačije. Naravno da ovdje i dalje zastaju kamperi koji jure prema moru, ali sada imaju i poseban dodatak. Visoko u krošnjama šumarka nalazi se pet luksuznih kućica. Svaka od njih ima kuhinju, dnevni boravak, dvije kupaonice i dvije spavaće sobe. Ništa slično niste do sada mogli vidjeti u Hrvatskoj. Kažu da su kućice dobro izolirane i da su na raspolaganju cijele godine jer imaju centralno grijanje. Jedva čekam da zapadne u Lici metar snijega i da zbrišem iz Zagreba, popnem se u kućicu i ne izlazim tjedan dana. U izradi kućica i okoliša sudjelovali su samo hrvatski radnici, a gosti su uglavnom stranci. Prvi koji je rezervirao kućicu iz nje nije izlazio sedam dana.

1. Slika
Kućice na drveću izgledaju očaravajuće


Smješteni na ulazu u Nacionalni park Plitvička jezera, na samom rubu kopnene i gorske Hrvatske nalazi se mjesto gdje zapanjujuća priroda susreće moderan luksuz. Plitvice „Holiday Resort“ gostima nudi savršenu kombinaciju prirodnih ljepota, kulturnih atrakcija, aktivnog i pasivnog odmora ili jedinstveno iskustvo glampinga.


Nacionalni park Plitvice već sad ima izgrađenu reputaciju kao jedan od najljepših i najočuvanijih prirodnih okruženja, a sada je tu i smještaj koji oduševljava

Riječ je naravno o kućicama na drveću na samom rubu ovog parka, spremne za iznajmljivanje.


Unatoč rustikalnom izgledu, unutrašnjost je izuzetno suvremena i moderna te je svaka kućica upotpunjena s dvije spavaće sobe, dvije kupaonice te u potpunosti opremljenom kuhinjom za maksimalan osjećaj ugodnosti i opuštenosti.


Tu je «nježan» drveni namještaj, moderan dekor i topla atmosfera čime su ovi smještaji stvoreni za nekoga tko želi doživjeti najviše od tog prirodnog okruženja, a da ne mora razmišljati o kampiranju.


Nalaze se na kraju Nacionalnog parka Plitvice


Kao stvoreno za spokojan odmor

Idealno je ako se želite odmaknuti od svijeta i brzine, no Wi-Fi je tu, ako se ne želite posve izolirati

Kućice na drveću imaju prostora za četiri osobe (četiri odrasle i jedno dijete), a tu je i terasa s udobnim sjedalima s kojih pogled upućuje ravno u pregledno nebo.

Cijene se kreću od 234 eura po noći, u slučaju da sami donosite hranu i potrepštine. Rezervacije su dostupne putem Airbnb-a i booking.com-a.

Slika 4
Sve što vam je potrebno za ugodan boravak

Slika 5
Možete uživati u predivnom pogledu

Slika 7
Svaka kućica može primiti do 5 osoba

Ako se bojite visina i draže vam je biti s obje noge na zemlji u ponudi su i kabine usred jezera čiji je cilj stvaranje nove vrste ugode i odmora. Poput kućica na drveću, kabine na jezeru imaju moderan dizajn te nježnu unutrašnjost sa svim sadržajima koje trebate, a jedina razlika je što kuhinje nema. Cijena za kabinu uz jezero je 150 eura.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.