- Sljedećeg tjedna nećemo moći osigurati benzin i dizel!!! Od ponedjeljka na mnogim benzinskim postajama neće biti goriva, poručuju MOL i Mađari

ŠOKANTNO! Stiže li nam to PAR - NEPAR sistem točenja goriva? Od sljedećeg tjedna velike restrikcije s gorivom u Mađarskoj! Da li i u Hrvatskoj? MOL poslao obavijest malim dobavljačima da ih od ponedjeljka neće snabdijevati Eurosuperom i Eurodizelom.

KOLAPS OPSKRBE GORIVOM U MAĐARSKOJ! HOĆE LI MOL PRIMIJENITI ISTI SCENARIJ U HRVATSKOJ?

Vlasnici brojni benzinskih crpki u Mađarskoj izvijestili su da ih je MOL dopisom obavijestio da u tjednu koji počinje 21. studenog neće dobivati ​​gorivo. Nešto slično još uvijek nije se dogodilo u Hrvatskoj, na kako je mađarska većinski vlasnik i hrvatske INA-e, ova vijest izaziva izniman pozor.

- Sljedećeg tjedna nećemo  moći osigurati benzin i dizel!!! Od ponedjeljka na mnogim benzinskim postajama neće biti goriva, poručuju MOL i Mađari mol press
18. 11. 2022

Vlasnici većeg broja benzinskih postaja u Mađarskoj požalili su se da ih je Mol dopisom obavijestio:

- SLJEDEĆI TJEDAN, TJEDAN KOJI POČINJE 21. STUDENOGA, NEĆEMO VAM MOĆI OSIGURATI DIZEL NI BENZIN.


Svakog tjedna naftna i plinska kompanija MOL obavještava Mađare i ponajprije vlasnike crpki o postotku ugovorene količine goriva koju mogu isporučiti. U posljednje vrijeme to je u mnogim mjestima iznosilo samo 25 posto. holtankoljak.hu  https://holtankoljak.hu/ također je na svojoj  Facebook stranici podijelio pismo koje je MOL poslao zainteresiranima u četvrtak poslijepodne.

Kompanija je napisala da ne može osigurati dizel i motorni benzin u 47. tjednu za rad i opskrbu zemlje energijom. Ova odluka posredno se odnosi na čak 258 mađarskih tvrtki koje posjeduju oko 500 benzinskih crpki. Prema ovim informacijama, očekuje se kako će pumpe ostati bez goriva sljedeći tjedan jer MOL ne opslužuje operatere.

 Kolaps opskrbe gorivom u Mađarskoj


Gábor Egri, predsjednik Udruge neovisnih benzinskih postaja, rekao je za mađarski portal:

Došlo je do kolapsa opskrbe gorivom u Mađarskoj. Osjećala se stalna nestašica goriva.


Gábor Egri za Index.hu https://index.hu/gazdasag/2022/11/17/uzemanyag-benzinkutak-mol-benzin-gazolaj-korlatozas-hatosagi-ar-energiaellatas-energia-veszelyhelyzet/ je rekao da, prema izračunu udruge, rezervi sirove nafte ima dovoljno za 30 dana, a dizela i benzina za 34 dana.

Reagirao je MOL


Iz Indexa.hu su kontaktirali MOL u vezi s tim, a iz tvrtke su im priopćili da u pozadini ograničenja stoji nekoliko čimbenika. Tvrtka ističe četiri glavna razloga.

"Nama je najvažnije poslovanje Mađarske i sigurnost opskrbe, stoga kao odgovorna tvrtka uvodimo privremene restrikcije kako bismo mogli opskrbiti gorivom u cijeloj zemlji", priopćili su iz tvrtke i dodali da su mjere nužne. nizom okolnosti.

Među njima je i činjenica da je zbog službene cijene uvedene u studenom prošle godine potražnja za gorivom na Molovim benzinskim postajama znatno povećana, dok u zemlju stiže znatno manje uvoznih proizvoda.

Mol je trenutno odgovoran za opsluživanje više od 80 posto mađarskog tržišta, što zahtijeva dobro promišljenu strategiju opskrbe čak i uz puni proizvodni kapacitet, izvijestio je Index, Mol.

„Osim opskrbe naših kupaca, od studenog 2022. također moramo osigurati nadopunjavanje strateških zaliha dizela , budući da je Mađarska vlada krajem srpnja oslobodila dio rezervi goriva – kako bi se riješili problemi s opskrbom – a sada skladište spremnici moraju biti napunjeni", dodala je tvrtka.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.