Tajanstvena Slovakinja koja je bez pamćenja pronađena na Krku otkrila: "Oteli su me i htjeli su me ubiti."

Sjećate li se još misteriozne žene koja je pronađena prošle godine na Krku i govorila je samo engleski? Tvrdi da je oteta, da je trebala putovati u Španjolsku, a završila je u Hrvatskoj. Šokantna priča preplavila je svjetske medije. Ovaj put iskreno je progovorila za slovački medij Terajšok i otkrila što se događalo ili čega se sjeća. Zbog zdravstvenih problema nesposobna je za rad. Dobiva 120 eura socijalne pomoći od čega mora živjeti, a to joj ne pokriva ni troškove stanovanja.
 

Tajanstvena Slovakinja koja je bez pamćenja pronađena na Krku otkrila: "Oteli su me i htjeli su me ubiti." Posnetek zaslona/Twitter: @ferozwala
2. 2. 2022
"stigli su do koje kuće oko pola noći! Sjećam se da su zvonili, no to je zadnje čega se sjećam."

Daniela Adamcova preživjela je uistinu tragičan događaj. Kada je pronađena, nije imala pamćenje. Govorila je samo engleski i osjećala samo ruke. 

Daniela je dizajnerica nakita koja je u prošlosti surađivala i s poznatim imenima poput Brigitte Bardot, Barbare Streisand i glumcima iz serije Prijatelji . U mladosti je bila udana za filmskog producenta i živjela s njim u Sjedinjenim Državama, a potom se nakon razvoda vratila u Slovačku. Tamo je tražila posao, ali nije imala sreće pa je odlučila otići u Španjolsku tražiti posao.

U intervjuu je rekla da je skupila novac za put i potražila slovačku agenciju da joj pomogne pronaći posao u inozemstvu. Inače, Daniela se ne sjeća s kojom je agencijom bila u dogovoru. Čekala je svoju vožnju:

"Stigli su oko ponoći. Sjećam se da su zvonili, i to je zadnje čega se sjećam."

Ono što je još zanimljivije je da se ne sjeća ni kako je došla do auta, je li krenula na put i koliko ju je ljudi čekalo?

Potovanje u Španjolsku se promijenilo i tko zna kako je umjesto na Pirinejskom, završila na Balkanskom poluotoku

"Probudila sam se po noći. Nisam znala gdje sam i što se događa. Bio je mrak. Bilo je jako hladno, drhtala sam od hladnoće", prisjetila se Daniela u intervjuu. Bila je prekrivena dekom, sva pretučena i mogla je micati samo rukama. Sa sobom je imala samo sunčane naočale i bocu vode. Odmah je počela zvati upomoć, ali na engleskom. Rekla je da se tada nije ni sjećala slovačkog jezika, kao ni toga tko je bila.

"Bila sem oteta. Bojim se, da so me pokušali ubiti."

Kasnije su je pregledali u bolnici i rekli da ima teške potrese mozga i krv u bubrezima, što također objašnjava zašto je imala paralizirane mišiće. Prisjetila se i tri nepoznata lica:

"Sjetila sam se da sam bila na veći čamac s dva muškarca i jednom ženom. Odvukli su me na otok, a tamo me čekao još jedan muškarac."

Boji se i da su je pokušali ubiti: "Vjerojatno su mislili da su me ubili, jer sam bila pokrivena dekom ili nekakvim ručnikom. Čudno je i da sam imala ljepilo na prstima."

Posljedice osjeća još i danas

Kako slučaj nije prijavila slovačkoj policiji i jer joj otisci prstiju nisu uzeti u Hrvatskoj, nemaju dokaza za daljnju istragu. I sama je rekla da joj preostaje samo upozoriti ljude da vjeruju vjerodostojnim i provjerenim agencijama.

Vratila su joj se neka sjećanja kada se vratila u domovinu. Posljedice tragičnog događaja osjeća i danas. Ima stalne glavobolje, želučane probleme i san. Zbog zdravstvenih problema nesposobna je za rad. Dobiva 120 eura socijalne pomoći od čega mora živjeti, a to joj ne pokriva ni troškove stanovanja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.