Sergey Rodionov i njegov odvjetnički ured dematiraju objavu koja se tiče njega na startnews.hr: "Baćuškama je propast Todorića otvorila naša vrata i ima ih posvuda"

Odvjetničko društvo Stanić i partneri d.o.o., kao opunomoćenik gospodina Sergeya Rodionova iz Lovrana obratili su nam se sa zahtjevom za objavu ispravka objavljene informacije o njihovu klijentu objavljenu na našim internetskim stranicama. Napisali su pismo sljedećeg sadržaja: Čak i ne ulazeći u detalje svih uvredljivih neistinitih navoda o gospodinu Sergeyu Rodionovu i njegovoj supruzi koji se nalaze u predmetnom članku, potrebno je posebno spomenuti sljedeće neistine, uvredljive i klevetničke navode iz predmetnog članka.

Sergey Rodionov i njegov odvjetnički ured dematiraju objavu koja se tiče njega na startnews.hr: "Baćuškama je propast Todorića otvorila naša vrata i ima ih posvuda" Branimir Klarić
28. 6. 2021

Odvjetničko društvo Stanić i partneri d.o.o., kao opunomoćenik gospodina Sergeya Rodionova iz Lovrana napisali su u demantiju sljedeće: - Čak i ne ulazeći u detalje svih uvredljivih neistinitih navoda o gospodinu Sergeyu Rodionovu i njegovoj supruzi koji se nalaze u predmetnom članku, potrebno je posebno spomenuti sljedeće neistine, uvredljive i klevetničke navode iz predmetnog članka: - "O samom Rodionovu znalo se tek da je bankar, bivši član Uprave Centralne Ruske Banke, kojeg je stanoviti Aleksey Moshnyakov, poduzetnik iz Volgograda, optužio za prijetnju nakon što je na limuzini pronašao ostavljene iznutrice psa. Zašto i kako je to povezao s ruskim oligarhom koji se odmara u hrvatskom Lovranu znaju samo oni i ruska tajna policija FSB..."

Dakle, u citiranom tekstu iz predmetnog članka potpuno proizvoljno se tvrdi da bi gospodin Rodionov prijetio nekom gospodinu Alekseyu Moshnyakovu iz Volgograda na način da bi ovaj potonji na nekoj limuzini pronašao iznutrice psa, pri čemu da je gospodin Moshnyakov navodno optužio gospodina Rodionova za prijetnju, a za razloge da navodno znaju samo "oni" i ruska tajna policija FSB. Iz citiranog teksta, koji obiluje nejasnoćama i neistinama, proizlazi da se gospodin Rodionov zapravo optužuje da je počinio kazneno djelo prijetnje prema nekom gospodinu Moshnyakovu, i to čak na način da bi u svrhu prijetnje navodno bilo izvršeno brutalno nasilje prema životinji (psu) kako bi se iznutrice te životinje mogle ostaviti na nekoj limuzini i time prijetiti.

Gospodin Rodionov ističe kako je prednje citirani tekst potpuno neistinit, da on ne poznaje nikakvog gospodina Alekseya Moshnyakova, niti zna da li taj gospodin uopće postoji, a kamoli da bi mu prijetio, i to još na tako brutalni krvavi način kako se insinuira u predmetnom članku, pri čemu g. Rodionov ističe i kako n njega nitko nije optužio za bilo kakve prijetnje.

Stoga je jasno da se radi o izmišljenim senzacionalističkim navodima, kojima je proizvoljno nanesena šteta ugledu gospodina Sergeya Rodionova.

Slijedom navedenog, temeljem odredbi čl. 2 st. 3. Zakona o elektroničkim medijima te odredbi čl. 40 i 41. Zakona o medijima, tražimo da se bez promjena i dopuna, na istom, ili istovjetnom mjestu na portalu www.startnews.hr objavi ispravak objavljenih informacija, i to u roku od jedan ili najkasnije dva dana od zaprimanja ovog Zahtjeva, kako slijedi:

ISPRAVAK OBJAVLJENIH INFORMACIJA SUKLADNO ZAKONA O MEDIJIMA

Temeljem Zahtjeva gospodina Sergeya Rodionova, Maršala Tita 87, Lovran, ispravljaju se informacije na portalu startnews.hr dana 25.05.2021. u članku pod naslovom: "Rusi u Hrvatskoj i njih 10 najvažnijih. Baćuškama je propast Todorića otvorila naša vrata i ima ih posvuda".  (link: https://www.startnews.hr/news/rusi-u-hrvatskoj-i-njih-10-najvaznijih-bacuskama-je-propast-todorica-sirom-otvorila-nasa-vrata/ autora  gospodina Gordana Malića i gospodina Boruta Černelića, kako slijedi:

Gospodin Sergej Rodionov ne poznaje navodnog gospodina Alekseya Moshnyakova niti mu je poznato da li taj gospodin uopće postoji. Stoga nije točno da bi gospodin Sergey Rodionov imao ikakve veze s navodnim ostavljanjem iznutrica psa na nekoj limuzini. Pri tome, gospodin Rodionov nema nikakvih saznanja da bi ga itko optužio za prijetnju, a kamoli za navodnu prijetnju o kojoj je riječ u predmetnom članku.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.