U Slovenaca najbolja kobasica! Nije istina, ali je: Hrvati su ludi za... Kranjem! I to ne samo zbog čuvenih "kranjskih kobasica"(pogledajte što ih se najviše dojmilo)

Dogodilo se neočekivano: Hrvati oduševljeni Slovenijom. Izgleda da je i "hladni rat" vezan uz granicu na Svetoj Geri i u Savudrijskoj vali u teškoj defanzivi. Pročitajte kako su se Hrvati ponovo zaljubili u Deželu.
 

U Slovenaca najbolja kobasica! Nije istina, ali je: Hrvati su ludi za... Kranjem! I to ne samo zbog čuvenih "kranjskih kobasica"(pogledajte što ih se najviše dojmilo) Kranjska klobasa / Facebook
23. 5. 2023

Slovencima je Hrvatska je prilično draga, a izgleda i obrnuto. Među mnogima prvi je izbor za odmor, na Euroviziji gotovo uvijek daju bodove jedni drugima, čak smo se prestali svađati oko granice na moru... Izgleda kako su Hrvati sve više oduševljeni Slovenijom, o čemu svjedoče nedavni članak koji je objavio Hrvatski Dnevnik.

Lijepe stvari svabvako treba pohvalitiu

Slovenija se bez sumnje može pohvaliti brojnim znamenitostima, prekrasnim prirodnim krajolikom i izvrsnom kuhinjom. Svake godine Deželu posjeti ogroman broj turista, koje prema nekim istraživanjima najviše impresioniraju Ljubljana i Piran. No ovaj put je grad na Gorenjskom osvojio Hrvate. A što je autora članka najviše uvjerilo o Kranju?

"Lijepe stvari šteta je preskočiti, pogotovo ako su nadohvat ruke", piše hrvatski Dnevnik. 

Kranj je grad s 38.000 stanovnika kojeg je inicijativa Europske komisije Destinations of Excellence proglasila pionirom održivog turizma. Grad je nagrađen za inicijativu očuvanja svježeg ruralnog ugođaja u podnožju Karavanki.
 

Kranj je 2016. godine bio prva slovenska općina koja je uvela sustav iznajmljivanja bicikala, a grad je također uspješan u poticanju djece na praćenje emisija štetnih plinova u sklopu programa smanjenja emisija iz školskih autobusa.

Neizbježna je naravno i kranjska kobasica

Glavni grad Gorenjske uskoro planira i službeno postati klimatski neutralan te se tako pridružiti misiji EU čiji je cilj doseći stotinu klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2030. godine.

Uz energetsku održivost i nastojanje da što više doprinesemo očuvanju našeg okoliša, hrvatske medije dojmila je i mreža podzemnih tunela te – naravno – kranjska kobasica. U članku je autor pohvalio i restorane Krištof i Pr'Končovc koji služe isključivo hranu domaćih proizvođača.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.