Recept za najbolje kuhano vino i dodatke koji će ga samo učiniti još ukusnijim

Tko ne voli kuhano vino? Otkrivamo recept za najbolje i predlažemo dodatke koji će ga učiniti još ukusnijim. Tri, dva, jedan - i idemo!

Recept za najbolje kuhano vino i dodatke koji će ga samo učiniti još ukusnijim Vinzenz Lorenz M / Pixabay
9. 12. 2021
Bijelo ili crno kuhano vino

Foto: Vinzenz Lorenz M / Pixabay

Početak:

Količina: 4 osobe - 1 litra

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme kuhanja: 5 minuta

Okus: JAKO ukusno!

Postupak je vrlo jednostavan: Gore navedene sastojke stavite u lonac i kuhajte ih gotovo do vrenja. Ne dozvolite da vino proključa. Prije nego prokuha, ostavite ga sa strane i ulijte u staklenke.

To je to!

Želite li kuhano vino učiniti još ukusnijim, možete dodati dodatke koje vam otkrivamo u nastavku.

Čak i s priborom, proces je isti i prilično jednostavan.

Što je s priborom?

Predstavljamo vam još neke dodatke uz klasične koji će vaše domaće kuhano vino učiniti još ukusnijim:
 

# 1 Lovorov list, bobice kleke i đumbirOvdje nije precizirano koliko dodati. Ponašajte se samo po svom ukusu. 
# 2 Dodatne žlice šećera

Jeste li među onima koji vole slađe? Zatim dodajte još nekoliko žlica šećera, a još je bolje ako u posudi prvo karamelizirate nekoliko žlica šećera, prelijte hladnom vodom, dodajte vino i ostale osnovne dodatke i kuhano vino će imati plemenitiji okus.

#3 Kuhano vino i rum? DA.

Dodatak ruma pružit će mirisnu aromu. Predlažemo bijeli rum, ali svaki rum će učiniti svoje – vjerujte.# 4 Naranča, mandarina i vanilin šećer

Dodajte polovico pomaranče ali mandarine ter vrečko vanilijevega sladkorja. Tako je! Všeč vam bo.

#5 Kore  limuna

Je li Vam ponekad gorko kuhano vino? Vjerojatno je to od kore limuna, pa je odrežite i koristite samo unutrašnjost limuna.

Preporučamo: 3 trika kako bi vaša BOŽIĆNA ZVIJEZDA trajala duže (možda čak i do sljedećeg Božića) ili Sve o kuhanom vinu (pomiješano s votkom u Poljskoj i sokom od naranče u Španjolskoj)

Izvor: citymagazine.si

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.