Radnici nezadovoljni zbog izloženosti virusu; "Ovo je poput Ruskog ruleta!"

Kako Vlada Ujedinjenog Kraljevstva produžava shemu subvencioniranja plaće za koronavirus do kraja listopada, radnici u proizvodnji i građevinarstvu koji ostaju kući tijekom zatvaranja pod sve su većim pritiskom da se vrate.

Radnici nezadovoljni zbog izloženosti virusu; "Ovo je poput Ruskog ruleta!" Pixabay
13. 5. 2020

Fizičko distanciranje je nemoguće primijeniti na mnogim od tih radnih mjesta, a Vlada se optužuje da tretira ručne radnike poput „plebsa“ budućiu da su prava ostanka kod kuće nakon što su u srijedu ublažene mjere zatvaranja u Engleskoj sve više postale luksuz u kojem uživaju profesionalci.

U nedostatku masovnih ispitivanja, ljudi, uključujući 56-godišnjeg zidara Paula Crimminsa, u sjevernom Londonu, došli su do zaključka da se prema njemu i njegovim kolegama postupa kao da su potrošna roba.

"To je tako neugodno, čini se kao da prvo vraćaju plebs (populaciju) da vide što se događa i da smo potrošni", rekao je. "Primio sam telefonski poziv u kojem mi je izgovoreno;"možeš li se vratiti "prošlog ponedjeljka." "Nisam bio zadovoljan zbog toga, nismo mogli biti udaljeni dva metra, to je nemoguće. "

Marek Kowalski, 38-godišnji građevinski radnik koji je također u glavnom gradu i mora se voziti javnim prijevozom, ima goruće zabrinutosti: „Mogao bih nabaviti virus i proslijediti ga supruzi i dvoje djece, ali nemam izbora. ", Rekao je nakon povratka na posao nakon utorka.

"Morali smo potpisati deklaraciju na poslu da je naša volja ili se vratiti na posao, iskoristiti svoje plaćeno vrijeme odmora ili se ne vratiti i ne primiti plaću."

Kemičar Samuel Keita iz Oxfordshirea rekao je da ga je poslodavac "bombardirao" da se vrati na posao čak i nakon što je uzeo neplaćeni dopust - nakon što su se pregovori prekinuli - kako bi zaštitio svog sina koji ima kroničnu bolest.

"Rekao sam im da ne postoji način da se sada vratim natrag", rekao je, plašeći se da bi mogao zaraziti svog sina. "Rekao sam da kad se sve izgladi, možda ću se od srpnja vratiti na posao."

Vjeruje se da su milijuni nastavili odlaziti na radna mjesta tijekom zatvaranja sistema.

Žalbe na radne uvjete u skladištima u kojima su stotine radnika koji spremaju hranu i internetske narudžbe odjeće širom Velike Britanije potaknuli su prosvjede zbog straha od nedostatka zaštitne opreme i neprimjerenih mjera distanciranja.

Chris Drinkwater - koji je u 20-im godinama - u Rochdaleu je posljednja tri mjeseca stalno radio u skladištu prodavaonice sportske odjeće jer se kupovina sve više prenosila putem interneta.

"Uvjeti rada nisu sigurni", rekao je. "Fizički je nemoguće imati pravilo dva metra u skladištu, iako su postavili znakove. Ništa ne možemo učiniti, poput ruskog ruleta. "

Od Johnsonove najave u nedjelju, rekao je: "Ništa se nije promijenilo za mene. Samo sam ušao normalno. Oni su profitirali od zdravlja ljudi. Nitko si ne može priuštiti neplaćeni dopust. "

U Sheffieldu, inženjer strojarstva Jason Kelly rekao je da njegova tvrtka nije izdavala nikakve komunikacije s osobljem od 20. ožujka, te da se rad nastavio kao i obično dok se virus širio po cijeloj zemlji.

Od oko 100 zaposlenika, tvrdio je, šestoro se samo nasmijalo - uključujući voditelja ljudskih resursa i šefa zaštite na radu. "Gotovo je nemoguće održati dva metra, posebno ako je nadzornik doslovno u vašem licu", rekao je.

"Ne želim raditi, to je rizik za moju obitelj. Vrlo malo je učinjeno da nas zaštite. Neki gel za ruke je osiguran u blizini sudopera; odvratno je što nisu učinili više za nas. "

I drugdje, s obzirom da je Velika Britanija u utorak zabilježila više od 600 novih smrtnih slučajeva - mnogo više nego u ostalim europskim zemljama koje sada ublažavaju stroža zatvaranja - ljudi podjednako gube povjerenje u svoje poslodavce.

"Čini se da se u komunikacijama koje dobivamo vjeruje da svi umiremo da bismo se trebali vratiti na posao", rekla je prodavačica Ashley Cummings iz Londona. "Ali svi smo zabrinuti i bojimo se govoriti."

U Oxfordshireu 40-godišnjem inženjeru građevine Pablu Gutiérrezu i njegovim kolegama naređeno je da se ovog tjedna vrate na posao u skučenim uredima, iako mogu raditi od kuće;
"Rekli su mi jučer [ponedjeljak] nakon najave u nedjelju", rekao je. "To je suludo, ne moramo ući u ured da bismo radili svoj posao. Ured se u 21.st. definitivno čini kao relikvija, zastarjeli mentalitet."

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.