Ovo neće završiti dobro! Grad im prijeti novim otkazima. Napulj i Sicilija sve su nam bliži i nema te cijene koju štrakaši nisu spremni platiti da bi zaštitli svoje kolege i prava

Radnici Čistoće prkose Tomaševiću i njegovim direktorima: - Neka nam svima podijele otkaze! Ne odustajemo!

Sramotna izjava dogradonačelnice Danijele Dolenec koji radnicima prijeti novim otkazima.

Kad bi se radnici 100 posto pridržavali Tomaševićevih propisa Grad bi već odavno bio u napuljskom scenariju, trojica otpuštenih nisu radili ništa drugo što ne rade i brojni drugi.

Zbog totalnog nereda s odlaganjem opada riba bi se trebala očistiti od glave, a ne od onih koji riskiraju svoje zdravlje čisteći smrad i otpad koji ni ne trebaju čistit, jer ne postoji sustav koji jamči urednost odlaganja i zbrinjavanja smeća!

Ovo neće završiti dobro! Grad im prijeti novim otkazima. Napulj i Sicilija sve su nam bliži i nema te cijene koju štrakaši nisu spremni platiti da bi zaštitli svoje kolege i prava Matija Habljak / Pixell
25. 1. 2023

Komunalni radnik Čistoće Sabahudin Sedić za Hinu je potvrdio kako se njihova blokada Čistoće nastavlja, a najava da ni večeras ni sutra ujutro ne izlaze na teren negativan je odgovor na apel iz zagrebačke Gradske uprave koja razmatra što s radnicima koji su u nezakonitom štrajku.

“Ni treća ni prva smjena neće izaći na teren”, rekao je Sabahudin Sedić u izjavi dodavši kako su samoorganizirani radnici odlučni u svojim zahtjevima, a najvažniji su oni da operativi Čistoće povećaju koeficijenti, prenosi Teleskop.hr https://teleskop.hr/hrvatska/radnici-cistoce-prkose-tomasevicu-i-njegovim-direktorima-neka-nam-svima-podijeli-otkaze/?fbclid=IwAR1TVjSihLS4dheL07umkdIiaKmkzE7gJVo4-QoyuveGdI5HzGRTEhCkch0

 
Danas su radnici Upravi Čistoće i Holdinga postavili zahtjeve, a Čistoća je, kaže, pristala na one manje bitne, što je razlog za nastavak štrajka.

“Najbitniji su nam koeficijenti, mi stojimo jedan uz drugoga, i nećemo odustati dok se ne povećaju”, rekao je Sedić.

Na pitanje je li svjestan opasnosti koje sudjelovanje u nezakonitom štrajku može donijeti radnicima, Sedić je poručio da radnici pod “cijenu svega” ne idu van.

“Neka nam daju otkaze svima”...

kaže Sedić dodajući da je takav stav svih radnika. Na takve ultimativne zahtjeve radnika, iz zagrebačke Gradske uprave ranije su poručili da su spremni razgovarati, ali u pregovorima sa sindikatima u koje će, po želji uključiti i same radnike.

“Naša poruka je jasna, mi smo voljni o svim tim zahtjevima pregovarati, s tim da podsjećamo da je Čistoća komunalno poduzeće (…) i da postoje objektivna ograničenja oko toga. Nije moguće sada plebiscitarno odgovoriti na 11 zahtjeva i na njih pristati ili ne, moramo se vratiti na pregovore, a radnike pozivamo da se vrate na posao”, istaknula je Dolenec.

 
Uprava Holdinga danas je pristala na pet od njihovih 11 zahtjeva, a radnici, kao uvjet povratka na posao, traže beskompromisno povećanja koeficijenata – za komunalne radnike na 1,8 te za vozače na 2,4.

Zamjenica Dolenec poručila je i kako se razmatraju pravne mogućnosti protiv radnika koji su u nezakonitom štrajku, dodajući da su mogući i otkazi.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.