Putin čestitao Bidenu na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je demokratu Joeu Bidenu na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima. Biden je dobio 306 elektorskih glasova protiv 270 potrebnih za pobjedu. Donald Trump dobio je 232 glasa.

Putin čestitao Bidenu na pobjedi na američkim predsjedničkim izborima FreeNews
15. 12. 2020

Putin je u telegramu Joeu Bidenu poželio svaki uspjeh i izrazio uvjerenje da Rusija i Sjedinjene Države, koje snose posebnu odgovornost za globalnu sigurnost i stabilnost, mogu, unatoč svojim razlikama, doista doprinijeti rješavanju mnogih problema i izazova koje svijet trenutno ima.

Vladimir Putin vjeruje da bi s tim na umu rusko-američka suradnja udovoljila interesima obje zemlje i međunarodne zajednice.

"Sa svoje strane, spreman sam na interakciju i kontakte s vama", rekao je ruski predsjednik u telegramu.

Američki izbori održani su 3. studenog. Nakon objave preliminarnih rezultata, Donald Trump počeo je osporavati rezultate izbora. Joe Biden najavio je pobjedu 7. studenog, nakon čega su mu čestitali šefovi više od 50 stranih država. Inauguracija američkog predsjednika trebala bi biti održana 20. siječnja.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.