Baba o kolačima, političar o toalet papiru: - Varaju nas! Hrvatska rola papira ima samo 69 grama, ona talijanska 147 g! HR rola ima 120 listova, talijanska 352!

Talijanski "drek papir" 3 x jeftiniji od Hrvatskog! Usporedio je Marko Boras Mandić cijenu WC papira, pa čak i prebrojao listiće: ono što je pronašao i vas će razljutiti.

Cijene osnovnih životnih namirnica sve su skuplje, što je dokazao i hrvatski predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. Pogledajte što je otkrio u usporedbi cijena dviju zemalja.

Baba o kolačima, političar o toalet papiru: - Varaju nas! Hrvatska rola papira ima samo 69 grama, ona talijanska 147 g! HR rola ima 120 listova, talijanska 352! PDP Pixabay
14. 3. 2023

Predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić na Facebooku je objavio zanimljivu usporedbu kojom želi skrenuti pozornost na razlike između dviju susjednih država, Hrvatsku i Italiju, u usporedbi između cijena i količine toaletnog papira. “Kako nas žele okrasti”, napisao je na početku objave.

Toaletni papir u Italiji i Hrvatskoj, koja je razlika?

Boras Mandić je naglasio da su cijene gotovo iste i da se tek neznatno razlikuju, ali da je to samo na prvi pogled. Odlučio ih je izvagati i prebrojati listiće u jednom kolutu. "Rola talijanskog papira puno je kompaktnija i teška je 147 grama, dok hrvatska rola ima samo 69 grama! Više nego dvostruko više", napisao je u objavi. Oba paketa stoje 4 eura.

Konkretnu razliku pokazalo je i brojanje listića. Dok je rola papira kupljena u Hrvatskoj imala 120 listova, talijanska je imala čak 352 lista. Zaključio je da Hrvati papir plaćaju tri puta više.

“Bilo bi dobro da se naše regulatorne agencije i udruge za zaštitu potrošača pozabave ovom temom”, napisao je na kraju i dodao: “Dok imamo tako enormne cijene hrane i kućanskih potrepština u našim trgovinama, bilo bi lijepo da barem mi točno smo znali što dobivamo za taj novac. I naravno kakvu kvalitetu", završio je.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.