Miletić na aparatima! Sinčić i Pravo i pravda imaju mandat u Istri, Rijeci i okolici, Most blizu izbornog praga

Možda i najveće iznenađenje Ipsos plus ankete je 1 mandat Prava i pravde u 8. izbornoj jedinici gdje glavnu riječ vode SDP koalicija i Možemo, koji zajedno dobovaju po anketarima 7 mandata, HDZ-u predviđaju 4, IDS-u 2... Most i marin Miletić bez Sabora na Poluotoku i Rijeci.

Mandat se Pravu i pravdi "smiješi" i u 7. tzv. Karlovačkoj izbornoj jedinici

Miletić na aparatima! Sinčić i Pravo i pravda imaju mandat u Istri, Rijeci i okolici, Most blizu izbornog praga Nova TV screenshot
12. 4. 2024

Dnevnik Nove TV večeras je objavio anketu za 7. i 8. izbornu jedinicu pred nadolazeće parlamentarne izbore. Jučer su objavljene ankete za 9. i 10. jedinicu.

8. izborna jedinica
Osmu izbornu jedinicu čine grad Rijeka, dijelovi Primorsko-goranske županije te cijela Istarska županija. Tradicionalno je crvena, no razlika između HDZ-a i SDP-a se, pogotovo nakon prekrajanja izbornih jedinica, polako smanjuje, iako još postoji.

SDP-ova koalicija Rijeke pravde 26.1% - 5 mandata
HDZ i partneri 17% - 4 mandata
IDS 13% - 2 mandata
Možemo 9.4% - 2 mandata
Domovinski pokret i partneri 5.3% - 1 mandat

Sedma izborna jedinica se proteže na čak pet županija, cijelu Karlovačku i Ličko-senjsku te dijelove Zadarske, Primorsko-goranske i Sisačko-moslavačke županije. Tako se nakon prekrajanja izbornih jedinica u ovoj, apsolutno najvećoj, nalaze istovremeno Petrinja, Matulji i Obrovac. Prednost i u njoj ostvaruje HDZ.

HDZ i partneri 32.7% - 7 mandata
SDP-ova koalicija Rijeke pravde 21.2% - 4 mandata
Domovinski pokret i partneri 11.2% - 2 mandata
Most i partneri 5% - 1 mandat
Tik ispod praga ostaje platforma Možemo, koja je na 4.7 posto podrške, te Reformisti, koji ovdje idu mimo SDP-a i uživaju 4.3 posto podrške. Svi ostali ostvaruju pojedinačno manje od 2.5 posto podrške, a visok postotak neodlučnih vidljiv je i ovdje, 12.2 posto.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.