VIDEO - Od Berlina do Frankfurta za samo 30 minuta. Pogledajte vlak budućnosti koji će juriti 1200 km na sat

Hyperloop je križanac između vlaka i zrakoplova! S ovom jedinstvenom tehnologijom putovanje vlakom zasigurno će biti puno lakše i udobnije, a prije svega brže.

VIDEO - Od Berlina do Frankfurta za samo 30 minuta. Pogledajte vlak budućnosti koji će juriti 1200 km na sat Posnetek zaslona
22. 9. 2023

Tvrtka Nevomo razvila je jedinstvenu tehnologiju za sustav MagRail – pasivni magnetski levitacijski vlak koji prometuje na postojećim željezničkim tračnicama. Vlak se može pohvaliti i iznimnom brzinom jer može postići čak 550 kilometara na sat. Zbog svog hibridnog sastava vlak prometuje na sustavu MagRail kao i na normalnim željezničkim tračnicama, no tvrtka Nevomo želi otići i korak dalje s krajnjim ciljem – naime, željeli bi stvoriti Hyperloop vlak, koji će zahtijevaju stvaranje potpuno nove infrastrukture. Tako će vozila moći postići brzinu do 1200 kilometara na sat.
 

Hyperloop je križanac između vlaka i zrakoplova. Zbog njegove brzine, od Berlina do Frankfurta trebalo bi nam samo 30 minuta. Kabina se kreće u posebnoj cijevi u kojoj je tlak zraka nizak već na visini od 10 kilometara, što značajno smanjuje otpor zraka. Zbog magnetske levitacije, vlak putuje ne dodirujući tunel.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.