Presuđeno lažnim autodijelovima - čeka ih sudbina krivotvorenih Rolexa, Bossa, Chanela, Armanija, Versacea...

Šok za prodavače zamjenskih autodijelova i fušere! Dosada su se progonili proizvođači i distributeri lažnih satova Rolex, torbica Vuitton, parfema Dior, odjeće Boss, a zahvaljujući jednoj pravomoćnoj sudskoj presudi istu su sudbinu danas doživjeli i falsifikatori automobilskih dijelova. U Carini RH na Žitnjaku uništeni su prvi "fejkani" zamjenski autodijelovi Škode i Renaulta.

Presuđeno lažnim autodijelovima -  čeka ih sudbina krivotvorenih Rolexa, Bossa, Chanela, Armanija, Versacea... ROMEO IBRIŠEVIĆ
8. 7. 2020

Dosad se znalo za lažne satove Rolex, krivotvorene torbe Louis Vuitton, “fejkanu” modnu odjeću i obuću najčuvenijih proizvođača poput Salvatorea Ferragama, Hugoa Bossa, Diora, Chanela, Armanija, Versacea… Odnedavno su na crnoj listi zaštitnika autorstva, ideja, i industrijskog dizajna i takozvani zamjenski dijelovi za motorna vozila. Hoće li se naći na listi i za krađu vizualnog identiteta branika, poklopaca motora, farova…? Mogu li i proizvođači “no name” rezervnih autodijelova, trgovci i oni koji ih ugrađuju uskoro očekivati progon?

Ako je vjerovati nedavnoj pravomoćnoj drugostupanjskoj presudi Visokoga prekršajnog suda RH – to je već naša stvarnost. Taj sud potvrdio je prvostupanjsku presudu Prekršajnoga suda u Velikoj Gorici. Trgovac i “fušer”, koji je ugradio dva fara krivi su za “vrijeđanje prava koja proizlaze iz zaštićenog i priznatog industrijskog obličja, odnosno registriranog industrijskog dizajna”! Zbog raspačavanja i ugrađivanja dva fara koji stoje 710 kuna trgovac je kažnjen s 25.000, a odgovorna osoba s 5500 kuna, a dužni su platiti i nemale troškove sudskoga postupka.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.