Preko 60 milijuna eura za sustav vodoopskrbe i odvodnje u Dubrovniku

Europska komisija je u ponedjeljak odobrila investiciju od preko 60 milijuna eura iz Kohezijskog fonda za unapređenje vodoopskrbnog sustava i odvodnje u Dubrovniku i njegovoj okolici.

Preko 60 milijuna eura za sustav vodoopskrbe i odvodnje u Dubrovniku Pixabay
4. 3. 2021

Ovaj projekt neće stanovnicima pružiti samo osnovni pristup čistoj vodi i smanjenje gubitaka vode, nego će povećati komercijalnu i turističku atraktivnost područja i poboljšavajući lokalni društveno-ekonomski razvoj”, izjavila je povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira.

Projekt Aglomeracija Dubrovnik obuhvaća rekonstrukciju postojećih sustava opskrbe pitkom vodom i odvodnje otpadnih voda te izgradnju novih dijelova, što će rezultirati pokrivenošću od 98 posto za opskrbu pitkom vodom i 92 posto za javnu odvodnju. 

Ovim projektom ukupno je planirano više od 40 kilometara radova na modernizaciji sustava vodoopskrbe, kao i 31 kilometar radova na sustavu javne odvodnje, izgradnja novih crpnih stanica, vodosprema i ostalih potrebnih objekata te izgradnja novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Objekt pročistača pitke vode već je izgrađen te će se trošak njegove izgradnje također refinancirati putem projekta Aglomeracije.

Izvor: Hina

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.