EK odobrio više od 55 milijuna eura za obnovu zagrebačkog vrelovoda

EK odobrio više od 55 milijuna eura za obnovu zagrebačkog vrelovoda Pixabay
27. 1. 2021

Europska komisija odobrila je u ponedjeljak ulaganje u iznosu od preko 55 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za zamjenu i obnovu više od 68 kilometara cijevi za grijanje kako bi Zagreb dobio pouzdaniji i učinkovitiji sustav grijanja.

Ovim ulaganjem još se jedanput dokazuje važnost kohezijske politike u poticanju regionalne energetske učinkovitosti radi poboljšanja kvalitete života građana, zaštite okoliša i poticanja zelene tranzicije”, izjavila je povjerenica Europske komisije za koheziju i reforme Elisa Ferreira tim povodom. 

Nova vrelovodna mreža smanjit će gubitke topline i vode u Zagrebu, a ujedno će postati kompatibilna s obnovljivim toplinskim izvorima. Također će smanjiti troškove održavanja i potrošnju prirodnog plina za grijanje vode te pridonijeti manjoj emisiji stakleničkih plinova. Radovi će se izvoditi ljeti u sljedeće tri godine, navodi Komisija.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.