Što je pošlo po zlu? Vlasti istražuju pad zrakoplova u zračnoj luci u Tokiju

Je li avion imao dopuštenje za slijetanje?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABC7NY (@abc7ny)

Što je pošlo po zlu? Vlasti istražuju pad zrakoplova u zračnoj luci u Tokiju KYODO Reuters / Pixsell
3. 1. 2024

Nakon smrtonosne nesreće u utorak u zračnoj luci u Tokiju, u kojoj se putnički zrakoplov Japan Airlinesa sudario sa zrakoplovom japanske obalne straže, vlasti istražuju proturječna izvješća o uputama kontrole zračnog prometa prije nesreće.

Prema riječima predstavnika Japan Airlinesa, njihov je zrakoplov imao dopuštenje za slijetanje, a zrakoplov Obalne straže trebao je letjeti prema poluotoku Noto na zapadnoj obali otoka Honshu, koji je u ponedjeljak pogodio razorni potres magnitude 7,6 stupnjeva. 

Trebao je dostaviti hitne potrepštine za one koji su pogođeni potresom koji je odnio desetke života. Pet od šest ljudi u zrakoplovu obalne straže poginulo je u nesreći, ali svih 379 putnika i članova posade na letu Japan Airlinesa spašeno je nakon što se zrakoplov zapalio.

Japanska vlada obećala je istražiti uzrok nesreće, a sinoć su predstavnici kompanije Japan Airlines potvrdno odgovorili na pitanje je li njihov zrakoplov imao dopuštenje za slijetanje.

"Prema našim saznanjima, izdana je", rekli su. Iz tvrtke i nadležnog ministarstva nisu dali detaljnije informacije o komunikaciji kontrolora s dva zrakoplova, rekavši da je istraga još u tijeku. Prema japanskoj NHK TV, kontrolni toranj naredio je avionu obalne straže da čeka ispred piste.

U međuvremenu, neimenovani predstavnik obalne straže rekao je da je pilot njihovog zrakoplova - koji je jedini preživio, ali je teško ozlijeđen - rekao odmah nakon nesreće da ima dopuštenje za polijetanje. svijetu, deseci današnjih domaćih letova otkazani su zbog do nesreće. Tvrtka Airbus, koja je proizvela avion Japan Airlinesa, najavila je da će u Japan poslati tim stručnjaka koji će pomoći lokalnim vlastima u istrazi nesreće.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.