Pravo i pravda plaća HDZ oglase na društvenim mrežama! Nevjerojatna optužba Ivane Kekin

Liderica Možemo nije štedjela ni Mislava Kolakušića i uputila mu je pomalo neobično pitanje, na tragu onog Togonala, je li u vezi s Laurom Codruțom Kövesi!

Ivana Kekin OTVORENO o onome tko stoji iza HDZ-ovih oglasa: - “Naš zakon kaže da strane stranke ne smiju sudjelovati na našim izborima”, a imamo i hrvatsku stranku Pravo i pravda i to su Kolakušić i Sinčić, to je kopija poljske stranke. Pa bi i njih, i HDZ, trebalo pitati zašto se poljska stranka miješa u hrvatske izbore”, rekla je.

Pravo i pravda plaća HDZ oglase na društvenim mrežama! Nevjerojatna optužba Ivane Kekin Patrik Macek / Pixsell
3. 4. 2024

Oglasi koje za stranku HDZ na društvenim mrežama plaća “Izborni komitet poljske stranke Pravo i pravda” upućuje na opravdanu sumnju na strani utjecaj na izbore u Republici Hrvatskoj”, upozorila je danas zastupnica Možemo! Ivana Kekin. Riječ je o tijelu radikalno desne stanke Pravo i pravda koja je nedavno izgubila izbore u Poljskoj, rekla je Kekin i podsjetila kako je sukladno čl. 46 Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referendum zabranjeno financiranje političkih stranaka od stranih država, stranih političkih stranaka i stranih pravnih osoba.

– Također, prema javnim informacijama znamo da istoimena stranka koju su nedavno osnovali Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić je usko povezana sa poljskom strankom Pravo i pravda, te je moguće očekivati da se ovdje radi neka “priprema terena” za davanje nezakonite podrške i tim kandidatima. Zato pozivamo HDZ da odmah pojasni kako je moguće da strana radikalno desna organizacija plaća njihove oglase, a Kolakušića da pojasni zašto je njegova stranka koju je prekopirao u Hrvatskoj aktivno umješana u domaće izbore – najavila je Kekin., prenose 24sata. https://www.24sata.hr/news/strani-agenti-u-izborima-pravo-i-pravda-iz-poljske-placaju-oglase-s-hdz-ovim-vizualima-974700

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.