Dobili od Soroša 700 milijuna, a Kolakušića povezuju s navodnim poljskim uplitanjem u HR izbore

Kolakušić spustio Benčićki i Kekinici da su licemjerke te da je najveći krivac za strano uplitanje u naš politički sustav njihovo Možemo koje je od američkog filantropa i povezanih mecena financirano godinama.

Dobili od Soroša 700 milijuna, a Kolakušića povezuju s navodnim poljskim uplitanjem u HR izbore Patrik Macek / Pixell
5. 4. 2024

- Možemo je sponzorirano sa 700 milijuna kuna i nitko ih ne pita koliko im je Soros pomogao da dođu na vlast u Zagrebu, da se uzdignu uz pomoć američkog kapitala na hrvatsku političku scenu,  a mene pitate bedastoću, imamo li mi kakve veze s poljskom Pravo i pravda i hoćemo li koristiti njihove podatke iz kampanje za HDZ? Jadno da jadnije ne može biti, izjavio je novinarki RTL-a Mislav Kolakšić.

A sve je započelo kad je na press konferenciji Ivana Kekin iz stranke Možemo ukazala na činjenicu da iza brojnih oglasa kojim se reklamira HDZ objavljenih na Googlu stoji ni manje ni više nego poljska stranka Pravo i pravda. Nakon Ivane Kekin i Sandra Benčić ponovila je nešto slično. Obje se nisu libile da u cijelu priče uključe i Mislava Kolakušića, jer prema njima on i njegova stranka Pravo i pravda su zapravo filijala poljske istoimene stranke. Kako su to uspjele povezati samo one znaju, no da su bez pitanja i bez provjere uvukle u priču i hrvatsku stranku Pravo i pravda, je činjenica. Pri tome su sugerirale kako je Kolakušićeva stranka zapravo kopija poljske stranke i kako tu ima puno toga sumnjivoga.

Zanimljivo je kako su obje prešutjele da upravo skupina okupljena oko stranke Možemo godinama djeluje upravo zahvaljujući izdašnim stranim sponzorima. Mislav Kolakušić je u intervju RTL-u kazao kako se potrudio i zbrojio strane dotacije toj skupini ljudi u posljednjem desetljeću i one iznose nevjerojatnih 700 milijuna kuna.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.