Pazite, nemojte to činiti: vozač koji je svojim BMW-om zapeo na planinarskoj stazi u austrijskim Alpama sam je kriv...

Praćenje navigacije može vas dovesti do vašeg odredišta ili do uske pješačke staze u austrijskim Alpama.

Pazite, nemojte to činiti: vozač koji je svojim BMW-om zapeo na planinarskoj stazi u austrijskim Alpama sam je kriv... Rosenheim24
4. 4. 2023

Napisala: Nika Arsovska

Automobilske navigacije treba koristiti i s dosta zdravog razuma, što pokazuje primjer njemačkog vozača BMW-a koji je svojim BMW-om Alpina B3 Touring krenuo na usku planinarsku stazu u austrijskim Alpama, odakle je mogao samo izvući uz pomoć vatrogasaca i policije.
B3 Touring, vrijedan čak 145.000 kruna, možda se može nositi s mnogim neravnim cestama, ali ovaj nije. Njegov vozač, 77-godišnji Nijemac, slijepo je pratio navigaciju koja ga je dovela do uske planinarske staze.
 

Nije jasno zašto nije stao prije nego što je krenuo na nju i obratio pažnju na upozorenja i znakove, no očito je mislio da je pred njim ipak šira cesta. Pogreška!


Tako je svojim vozilom zapeo između ograde i planine, što je onemogućilo pristup ostalim planinarima, a mogao je samo bespomoćno sjediti u vozilu dok ga nisu spasili lokalni vatrogasci.

Pogled iz automobila je svakako bio idiličan, jer ruta gleda na slikovito jezero Wolfgang u blizini Salzburga. Zato je račun koji je vozaču ispostavila policija na kraju spašavanja bio manje idiličan Fotografije s mjesta događaja koje je snimio St. Gilgen, prikazuju šačicu zarobljenih planinara koji bespomoćno promatraju zarobljeno vozilo, jer ga ne mogu proći.Kada je BMW spašen, na lijevoj strani vozila zjapila je ozljeda.

Preberit

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.