Neda Ukraden, rođena Imoćanka, otvoreno je progovorila o najtežem periodu svog života, kada je morala napustiti Sarajevo

Devedesete su bile teške za cijelu bivšu Jugoslaviju, pa tako i za pjevačicu Nedu Ukraden, koja te godine opisuje iznimno teškim. Bila je prisiljena okrenuti novi list i krenuti ispočetka, a i njen rodni grad postao joj je utočište.
 

Neda Ukraden, rođena Imoćanka, otvoreno je progovorila o najtežem periodu svog života, kada je morala napustiti Sarajevo Vir: Instagram
26. 8. 2023

Neda je za Grand govorila o vremenu prije izbijanja rata i opisala kako je podnijela odlazak iz Sarajeva u kojima je godinama živjela i u koji se doselikla s roditeljima iz Glavine Donje pored Imotskoga, gdje je rođena.

"Nažalost, nisam otišla iz Sarajeva jer je počeo rat. Jednostavno se nisam mogla vratiti kući. Iz Sarajeva sam otišla na turneju u Švedsku u ožujku 1992. godine i tamo ostala 2 vikenda. Vratila sam se početkom travnja. Prvo. Došla sam u Beograd, gdje imam stan. Čekam let za Sarajevo, ali je otkazan. Onda sjednem na jutarnji let i opet ništa. Probala sam šest puta i ništa", prisjeća se Neda Ukraden. Nedina kćer Jelena je bila kod bake i djeda u stanu u Sarajevu. Stalno ih je pokušavala dobiti, ali bezuspješno. Iako se još ništa konkretno nije dogodilo i svi su se nadali da rat neće eskalirati, osjećala je da se nešto sprema i bila je jako zabrinuta za svoju obitelj.

"Jako sam vjerovala u Sarajevo i činilo mi se apsurdnim da tamo počne rat. Ali bila sam uplašena i zabrinuta za svoje. Jedva sam ih preko prijatelja ubacila u avion za Beograd. Došli su i ta scena njihov dolazak na aerodromu nikad neću zaboraviti", dodaje Neda.

Cijelo ovo razdoblje života bilo je obojeno mrakom, no nakon kiše dolazi duga, a tako je bilo i s jednom od naših najuspješnijih pjevačica Nedom Ukraden koja je nakon svega što se dogodilo uspjela nastaviti svoj život i karijeru koja je procvjetala, a danas je dama koja izaziva samo divljenje.

"Prikupila sam sve ostatke svog života, složila novi mozaik, osmisla svoju novu karijeru i 2000. godine okrenula novi list u svom životu, a i vratila se svom rodnom Imotskom."
 

BONUS VIDEO: Pogovor Boruta Pahorja z Marjanom Pipenbaherjem

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.