Petogodišnjak iz Gradišća nestao je iz vrtića, potom je pronađen u ribnjaku

Roditeljima, zaposlenicima i djeci iz grupe pružaju psihološku pomoć. Policija trenutno istražuje navodno nepoštivanje dužne pažnje.
 

Petogodišnjak iz Gradišća nestao je iz vrtića, potom je pronađen u ribnjaku Rondell Melling / Pixabay
23. 2. 2023

Foto: Rondell Melling / Pixabay / slika je simbolična

Petogodišnji dječak odlutao je iz svoje vrtićke grupe u Gradišću u Austriji, a kasnije je pronađen bez svijesti u jezercu. Unatoč pruženoj pomoći, petogodišnjak je preminuo u bolnici, javlja krone.at.

Što se je zapravo dogodilo? 

Martin je sa svojom vrtićkom skupinom bio na igralištu koje je od vrtića udaljeno oko 200 metara. Područje je vrlo dobro poznato i djeci i odgajateljima. Petogodišnjak je navodno pobjegao skupini, a za njim su potrčale dvije osobe, no ubrzo su ga izgubile. Odmah su pozvali pomoć i krenula je velika potraga. Dječaka je pronašao vlasnik imanja kako pluta u jezercu. Odvezli su ga u bolnicu, ali nažalost bilo je prekasno.

Gradonačelnica Mattersburga Claudia Schlager rekla je da se radi o tragičnoj nesreći. Roditeljima, zaposlenicima i djeci iz grupe pružaju psihološku pomoć. Policija trenutno istražuje navodno nepoštivanje dužne pažnje.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.