Peterhanselu 7. etapa, 3 Minija na podiju, no u ukupnom poretku i dalje vodi Nasser Al-Attiyah u Toyoti

Miniji i Toyote dominiraju ovogodišnjim Dakrom i jedino ih još kako tako prate Sebastien Loeb u Peugeotu te Martin Prokop, Čeh u Fordu koji je najveće ugodno iznenađenje peruanske utrke i koji se nakon 7 odvoženih etapa nalazi na šestom mjestu u generalnom poretku i zaostaje za prvoplasiranim 2 sata i 45 minuta

Peterhanselu 7. etapa, 3 Minija na podiju, no u ukupnom poretku i dalje vodi Nasser Al-Attiyah u Toyoti Lopez/DPPI
14. 1. 2019

Napisao: Borut Černelić

Foto: DPPI

Od više od 150 konkurenata u automobila u borbi za naslov ostao je tek kvartet. Prava borba za ovogodišnjeg prvaka vodi se između njih samo četvero. Prvoplasirani Nasser Al-Attiyah "bježi" Peterhanselu pola sata, Romi 37 minuta, a Sebastien Loebu gotovo sat vremena. Toyota je na prvom mjestu, dva je Minija slijede, a četveroplasirani je pugeot. Najveće je iznenađenje Čeh Prokop u Fordu, a među prvih deset još su dva Minija i Toyote. U prvome od njih je Carlos Sainz koji teško da može uloviti najbolje, jer za prvoplasiranim Katarcem zaostaje 5 sati i 15 minuta i trenutno se nalazi na 9. mjestu u ukupnom poretku. Španjolac koji je nekada u Toyotama osvajao naslove WRC svjetskog prvaka, u ovoj 387 kilometara dugoj etapi bio je treći. Naši Šaškin i Bitterman nakon ogromnih problema startali su u 7. etapu s 52. mjesta i tu su uglavnom vozili veći dio utrke. Još uvijek nisu završili utrku, no za njih je najveći uspjeh domoći se do cilja. U prošloj su etapi pokazali koliko mogu i znaju. U jednom trenutku bili su i 17 u ukupnom poretku i to u etapi koja je bila dugačka 868 kilometara. U samom vrhu bili su sve do 20 kilometara pred ciljem kad im se prašina uvukla u spremnik s gorivom i kad im je Can Am stao. Za njih, a i za većinu sudionika Dakar je daleko više od običnog sportskog natjecanja.

I naše gore list, Boris Garafulić, Čileanac hrvatskih korijena jučer je imao ogromnih poteškoća, no danas se po novo vratio tamo gdje mu je mjesto, među prvi 15.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.