Pazila je poput kopca na sve da joj firmu ne opljačkaju lopovi i kokošari, jer jedino su tako krasti mogli oni!

FOTO GALERIJA Pogledajte samo kako je jedna od pet osumnjičenih i utamničenih za pljačku stoljeća u Hrvatskoj štitila svoju firmu, imovinu INA-a, države, prirodna bogatstva Hrvatske i to ne samo od potencijalnih lopova i kokošara, već očito i od građana, od očiju javnosti...

Marija Ratkić, direktorica Plinare istočne Slavonije snimala je sve, no nije znala da snimaju i nju! Dolijala i žena koja je omogućila pljačku stoljeća u Hrvatskoj. Sve je poduzela da spriječi pljačke, a sve kako bi krala sa svojom družinom.

– Ne, za sljedeću sezonu grijanja ne moramo brinuti. Nema zime!, kazala je to bila dioničarima, novinarima i javnosti pred koji mjesec Marija Ratkić.


Polagala je račune nadređenima za sjajne uspjehe Plinare istočne Slavonije. Širok joj je osmjeh bio razvučen po licu, jer sve joj je išlo u prilog, a imala je i anđele zaštitnike. Oko nje su posvuda bili razasuti njeni kompanjoni koji su sjedili i u Nadzornom odboru firme kojoj je ona bila na čelu, ali i u upravama i nadzornim odborima tvrtki koje su opskrbljivali bezočno jeftino plinom tvrtku kojoj je na čelu, a koju su potom po višestruko višim cijenama prodavali na slobodnom tržištu.

– Ne, za sljedeću sezonu grijanja ne moramo brinuti. Nema zime! Riječi su to Marije Ratkić koja je je završila u pritvoru baš kao i preostalih četvero otkrivenih u mega pljački u INA-i.

Pazila je poput kopca na sve da joj firmu ne opljačkaju lopovi i kokošari, jer jedino su tako krasti mogli oni! Borut Černelić / Start
28. 8. 2022

Napisao i snimio: Borut Černelić

Table s natpisima se nalaze u stražnjem dijelu zgrade "Plinara istočne Slavonije", gdje su započeli radovi na gradnji nekih objekata otkrivaju nevjerojatnu bahatost onih koji su tako bezočno krali. Sve su poduzeli da spriječe pljačke, a sve kako bi krali sami.
Na krovovima vidimo solarne ploče, što znači da se ni Plinara ne namjerava grijati lošim plinom.
Ograđuju se sa svih strana. Postavili su nove klupe, koševe za smeće te posadili nova mlada stabla. Ona su se zbog nebrige osušila i uvenula na čisto.

Naime iako svaku noć netko iz osiguranja je dežuran nije se sjetio,pa ujutro i navečer malo zaliti vodom pet šest stabala ,ili direktorica Marija Ratkić pored briga nije to rekla noćnom čuvaru.

On je samo štitio željezo, a na žive biljke zaboravio! No USKOK se sjetio pa direktoricu Mariju Ratkić priveo glede umiješanosti u trgovinu prirodnim plinom od gotovo milijardu milijuna kuna. Šaljivo je kako su obojali parkirna mjesta ispred Plinare u različitim,skoro pa duginim bojama!

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.