Slovenci osmislili mišolovku za strance i turiste. Ne točite gorivo na SLO autocestama gdje će koštati i preko 2 eura!! Od 21. lipnja gorivo i 20 posto skuplje nego u gradovima

Nije baš skroz kao Viktor Orbán, ali Robert Golob dosjetio se sličnom patentu! ODZVONILO JEFTINOM GORIVU I U SLOVENIJI!

Od sljedećeg tjedna 20 posto skuplje gorivo na slovenskim autocestama nego u gradovima i selima.

Janša obećao Eurosuper po cijeni od 1,56 eura do kraja kolovoza, novi premijer poništio njegovu odluku i diže cijenu dizela i supera i do 1,8 eura, a na autocestama će stajati i iznad 2,1 eura! Petrol do sada zbog netržišnih i preniskih cijena izgubio 51,3 milijuna eura.

Cijene motornih goriva u Sloveniji bit će slične onima u Hrvatskoj, ali niže nego u Austriji i Italiji. Nažalost, ne i na autocestama!

Slovenci osmislili mišolovku za strance i turiste. Ne točite gorivo na SLO autocestama gdje će koštati i preko 2 eura!! Od 21. lipnja gorivo i 20 posto skuplje nego u gradovima petrol slovenia
16. 6. 2022

Petrol i OMV Slovenija i dalje su u nevjerici glede odluke Vlade Slovenije o uvođenju djelomične regulacije cijena motornih goriva. Kako navode iz tvrtki, o mjerama će se očitovati kada se s njima u potpunosti upoznaju. Petrol pozdravlja ukidanje dosadašnje mjere regulacije cijena i tvrdi kako su im gubici bili izraženi.

Uglavnom, cijene motornih goriva u Sloveniji bit će slične onima u Hrvatskoj, ali niže nego u Austriji i Italiji. Ipak, dr. Robert Golob, predsjednik Vlade pripremio je iznimno iznenađenje i pred odlukom je da na autocestama gorivo bude i 20 posto skuplje nego po gradovima, mjestima i selima.

 
“O mjerama ćemo se očitovati kada se s njima upoznamo”, rekli su iz Petrola za STA. "Trenutno čekamo službenu objavu uredbe na temelju koje ćemo moći razumjeti njezine učinke na poslovanje naše tvrtke", rečeno je u Petrolu.
Također od sredine ožujka do kraja travnja, dobrodošli. Kako kažu, sadašnja mjera je nesrazmjerna i na kraju neodrživa. "To samo opterećuje trgovce naftom, koji su prisiljeni prodavati gorivo ispod cijene i stvarati gubitke sa svakom prodanom litrom", rekli su. 
U utorak, 21. lipnja stupaju na snagu nove skuplje cijene goriva i poseban rećim prodaje. Kazao je da se zbog sadašnjih propisa Ministarstvo gospodarstva suočava s potraživanjima trgovaca za odštetu u iznosu od nekoliko milijuna ili čak više od sto milijuna eura.
 
Petrol je Vladi podnio zahtjev za razdoblje od 15. ožujka do 30. travnja u iznosu od 51,3 milijuna eura temeljem Zakona o kontroli cijena, kojim se država obvezuje nadoknaditi štetu i izgubljenu dobit zbog ograničenja cijene motornih goriva. Slična šteta nastala je i od 11. svibnja, kazali su iz tvrtke, a prema Golobovim riječima, vladina politika je da ove tvrdnje odbaci kao neprikladne. No, odbijanje Petrolove tvrdnje nije prihvatljivo, ističu. "O daljnjim koracima u vezi s tim odlučit ćemo kada se upoznamo s obrazloženjem odbijanja, što se očekuje u narednim danima", poručili su iz tvrtke. Od nadležnih ministarstava još nemaju povratnu informaciju o cijenama pojedinih naftnih derivata. "Prema najavi, očekujemo poziv Vlade na koordinacijski sastanak. Do sada nismo dobili poziv", rekli su iz tvrtke. Ponovno je uvela 95-oktanski benzin i dizel i regulaciju marže na godinu dana, a u potpunosti liberalizirane cijene autocesta. Vlada je također privremeno ukinula neke carine koje određuju konačnu cijenu goriva, pa će cijene motornih goriva u Sloveniji biti slične onima u Hrvatskoj, ali niže nego u Austriji i Italiji. Za benzin od 95 oktana to bi u utorak s autocesta, van autocesta moglo značiti nešto više od 1,70 eura po litri, a na autocestama i do 20 posto više.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.