NOVO: Apple najavljuje MacBook Pro 13 s M1 procesorom

Apple je predstavio 13-inčni MacBook Pro kojeg pokreće moćni M1 ARM čip.

NOVO: Apple najavljuje MacBook Pro 13 s M1 procesorom Unsplash
12. 11. 2020

S novim procesorom računalo je osam puta brže od prethodne generacije s Intelovim procesorom, grafika je pet puta snažnija, a ovo najsnažnije kompaktno prijenosno računalo dostupno je od danas.

ARM procesor ne odnosi se samo na performanse, već i na nevjerojatnu autonomiju: do 17 sati pregledavanja weba i do 20 sati reprodukcije videozapisa.

Kao i kod MacBook Aira, ni ostatak prijenosnika se ne razlikuje od Intelove verzije: do 8 GB RAM-a i 512 GB prostora za pohranu (16 RAM-a i 2 TB ROM-a dostupno samo za prijenosna računala s Intelovim procesorima), 13,3-inčni P3 Gamut zaslon , Touch ID u gumbu za uključivanje i čarobnoj tipkovnici.

Uz to, prijenosno računalo podržava Thunderbolt i USB 4 dodatke. Wi-Fi 6, mikrofoni i zvučnici studijske kvalitete, sve je kako treba. MacBook Pro 13 s M1 procesorom bit će dostupan za predbilježbu već danas, a isporuka za EU će započeti več sljedeći tjedan. 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.