Novinari se odrekli "novinara" koji je tajno snimao Lovrinčevića otkrivši kako savjetnik bezglavo troši novac poreznih obaveznika

VIDEO HND: - "Vlahović za nas nije novinar, a afera se ne smije svesti na oporbu! Nisam tu da se nekome dopadnem i da nekome govorim što želim čuti. Možda kvarim nečije veselje, ali nije me briga za to."

Izgovorio je to u ime članstva vodeće asocijacije novinara Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a.

Novinari se odrekli "novinara" koji je tajno snimao Lovrinčevića otkrivši kako savjetnik bezglavo troši novac poreznih obaveznika Marko Lukinić / Pixsell
14. 12. 2023

U Hrvatskom novinarsko, društvu danas je na temu 'zarobljavanja medija' konferenciju za novinare predvodio Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, poručivši da za njih Marin Vlahović nije novinar te da se cijela afera ne smije svesti na oporbu.

- Hrvatsko novinarsko društvo želi jasno i nedvosmisleno upozoriti na činjenicu da su mnogi mediji zarobljeni i najnovija afera nas nije iznenadila. Da budem potpuno jasan, mediji koji računaju na pomoć HND-a moraju znati da HND očekuje da ti isti mediji poštuju osnovna načela novinarske profesije. Da ne izgledaju kao oglasna ploča aktualne vlasti, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

'I HDZ je kao opozicija podržavao plinske boce u Savskoj'

Smatra kako se ne može dogoditi da "premijer cijelu priču svede na to da oporba ruši vlast".

- I HDZ kad je bio u opoziciji podržavao je plinske boce u Savskoj. I splitske rive i ne znam ni ja što. Posao opozicije jest da 'zagorčava' život vlasti, a nas se tiče prelijevanje novaca po mutnim osnovama u privatne džepove, dodao je Zovko.

'Plenković ne može biti amnestiran od odgovornosti'

Naglasio je kako se "premijer Plenković ponaša kao da ga se ne tiče da se ovo događa u Ministarstvu njegove vlade, uz ljude koje je on izabrao".

- Plenković ne može biti amnestiran od odgovornosti, on je vrh piramide. Novac istječe iz raznih ministarstava, ustanova i državnih tvrtki - a od medija se traži povlašten tretman. To tako više ne može biti. Onda ćemo imati totalno jednoumlje i samo ono što premijer želi reći, poručio je.

- Za nas Marin Vlahović nije novinar. Nisam tu da se nekome dopadnem i da nekome govorim što želim čuti. Možda kvarim nečije veselje, ali nije me briga za to. Znam što je točno, a što netočno i što je u interesu struke, zaključio je Zovko.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.