Nove muke sa KIA! Obećali im 30 % nižu cijenu struje, no ništa od toga, Državni inspektorat ponovo ima posla s KMAG-om

VIDEO: Ludom radovanje bilo je obećanje KMAG-a kako će se po uzoru na Teslu i vozači KIA EV6 voziti bitno povoljnije na struju! Zbog toga su kupci podigli novu prijavu Državnom inspektoratu. Lažno su im govorili kad su kupovali auto kako će moći koristiti sjajnu KIA Charge karticu koja omogućava tako puno - oni su dobili ništa.

Zlatko Koračević i Josipa Borić - Novosel rezignirani su ponašanjem KMAG-a i proganjati će zastupnika sve dok ne ispuni sva obećanja data u lažnom oglašavanju.

Nove muke sa KIA! Obećali im 30 % nižu cijenu struje, no ništa od toga, Državni inspektorat ponovo ima posla s KMAG-om Igor Stažić
4. 3. 2024

Prevarili su u KMAG-u kupce i prodali im nešto što ne postoji.  Zato su ponovo Zlatko Koračević i Josipa Borić- Novosel predali novu prijavu Državnom inspektoratu protiv KIA.

Ne radi im ni KIA Charge, a ne samo KIA Connecet. KMAG ne osigurava ni KIA Charge koji funkcionira svuda u EU, osim u Hrvatskoj i Sloveniji. To je kartica kakvu sličnu ima i Tesla koja je kupcima osigurala na brzim punionicama besplatnu struju. KIA osigurava 30 % jeftiniju energiju, ali ne Hrvatima i Slovencima. KMAG je tako doveo u zabludu brojne kupce koji su naivno povjerovali da kupuju isti onaj proizvod koji je trgovac reklamirao. I zbog toga će svoju riječ dati Državni inspektorat, jer kupci su ih pred koji dan i za ovu prevaru prijavili.
Iz nekog razloga ne može se u "Adria državama" koristiti ni Kia Charge, a KMAG, ovlašteni zastupnik, je sve to oglašavao na svojim stranicama da je dostupno i to su kupci platili. Kazna za takvo iskrivljeno ponašanje iznosi i do 20.000 eura za pravnu osobu.


KMAG, zastupnik KIA za Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, BiH..., ne nudi KIA Connect, a ni KIA Charge

- Sa svojom sjajnom KIA EV 6 prevalio sam 30.000 kilometara i kako nemam KIA Charge karticu, koja dolazi sa svim vozilima u EU, tako sam do sada prevarten za 1500 eura, tvrdi Zlatko Koračević.

KIA vozila koja dolaze u Hrvatsku nisu ista kao i vozila za ostatak EU. Nudili su lažno aplikaciju Kia Connect istražili su u Državnom inspektoratu i napisali kako je KMAG, ovlašteni zastupnik za Hrvatsku, Sloveniju, BiH, Srbiju... teško povrijedio pravila poštene tržišne utakmice te je doveo u zabludu brojne kupce koji su naivno povjerovali da kupuju isti onaj proizvod koji je trgovac reklamirao.

- Ne bih kupila ovaj auto da sam znala da neću moći koristit KIA Connect, KIA Charge, a i neke druge Europljanima dostupne usluge, kazala nam je vidno zadovoljna odlukom Državnog inspektorata Josipa Borić - Novosel.

Državni inspektorat time ja dao za pravo Josipi Borić - Novosel koja je iznervirana neprofesionalnim ponašanjem ovlaštenog zastupnika zakucala i na vrata onih koji po službenoj dužnosti presuđuju u ovakvim nesporazumima. Vlasnica super moderne KIA EV 6 pokušala je mirnim putem sve riješiti sa ovlaštenim osobama KMAG-a, no "muk birokracije" bio je dominantan s njihove strane. Rijetko bi se i udostojali javiti, a kad bi to i učinili, bilo je to ispod svakog nivoa. Sad su vlasnici KIA odlučili ponoviti, postupak. Ovaj put su se žalili na KIA Charge. No, kako kažu, ni tu neće stati. Revoltirani su i brojnim drugim obmanama, a sljedeća na redu za prijavu Državnom inspektoratu je ona koja se odnosi na zabludu u koju su dovedeni kad je riječ o servisnim intervalima. I dok posvuda po EU vrijedi servisni interval od 30.000 km, kod KMAG-a je to 15.000 km!

Car of The Year 2022. a nema funkciju koju je imao ZOE još 2017.


Nije da su joj prodali auto auto bez kotača, ali za njeno poimanje e-mobilnosti to je naprosto nešto bez čega takav automobil nije potpun. Ljuta je na sve to, jer osjeća se i kao građanin drugog reda. Pita se pa kako je moguće da taj isti auto funkcionira u potpunosti u svim državama Europske unije, no ne i u Sloveniji, Hrvatskoj i Bugarskoj. Namagarčena je tvrdi, jer u propagandnim materijalima, brošurama, na web stranicama KMAG-a pisalo je u hvalospjevima o svim tehnološkim mogućnostima ovog automobila koji je s puno razloga 2022. proglašen i "Car of The Year". K tome posljednjih se godina vodila i burna rasprava u Eurospkom parlamentu koji je naprosto naredio svim proizvođačima jednaku kvalitetu proizvoda na svim tržištima država Europske unije. Upravo na Nuteli naša je eurozastupnica Biljana Borzan stekla veliki autoritet i polpularnost. Upravo na ovom slatkišu Europska unije primijenila je strogoću na sve one koji su prvorazrednu robu lifrali na razvijena tržišta država EU, te na bofl koji je nerijetko završavao i u Hrvatskoj. Znajući za ovu regulativu Josipa Borić - Novosel tim je motiviranija da pravdu istjera na sunce.

Više o Aferi KMAG pisali smo https://www.startnews.hr/news/drzavni-inspektorat-tvrdi-da-kia-u-hrvatskoj-dovodi-u-zabludu-kupce-prevarili-su-kupce-i-prodali-im-nesto-sto-ne-postoji-kazna-za-takvu-prevaru-iznosi-i-do-20000-eura-za-pravnu-osobu-servisi-u-hr/

Nove muke sa KIA! Obećali im 30 % nižu cijenu struje, no ništa od toga, Državni inspektorat ponovo ima posla s KMAG-om

Nove muke sa KIA! Obećali im 30 % nižu cijenu struje, no ništa od toga, Državni inspektorat ponovo ima posla s KMAG-om

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.