Njemačka se bori protiv drugog vala koronavirusa - oštar rast krivulje i mnoštvo novih žarišta diljem zemlje

Michael Kretschmer rekao je da bi stopa infekcije u novim klasterima mogla dovesti do vrlo velikog broja novih slučajeva, Europa hoda po tankom ledu.

Njemačka se bori protiv drugog vala koronavirusa - oštar rast krivulje i mnoštvo novih žarišta diljem zemlje Pixabay
27. 7. 2020

Njemački dužnosnici Instituta Robert Koch - koji predvodi borbu zemlje protiv pandemije - upozorili su da "treba pokušati izbjeći značajnije pogoršanje".

Stopa R-a - koja procjenjuje koliko ljudi je zaraženo koronavirusom - bila je u Njemačkoj do 1,16 tijekom prošlog tjedna, a njemački dnevni broj slučajeva u petak je također dosegao 818, što je najveći broj od 17. lipnja.

Španjolska je također zabilježila porast slučajeva dok je Britanija zatvorila svoj "zračni most", ostavljajući 600.000 turista koji su sada pred dvotjednom karantenom.

Gospodin Kretschmer, član Kršćanskih demokrata Merkel, ostao je uvjeren da će zdravstvene vlasti moći suzbiti novi val infekcija. Sjeverna Rajna-Vestfalija koja graniči s Belgijom i Baden-Wurtemburg koji graniči s Francuskom i Švicarskom uzrokuju većinu novih slučajeva u Njemačkoj.
Mnoge europske države bilježe porast broja slučajeva virusa dok vlade ukidaju drakonske mjere zatvaranja.

Francuska je zabilježila 1.130 novih infekcija u petak u odnosu na samo 81 krajem svibnja kada je bio i kraj karantene. 

Španjolska je u međuvremenu zabilježila najveći broj zaraženih od 11. svibnja s 2.615 novih slučajeva u četvrtak, a u petak ih je bilo 2.255.
Sve veće brojke riskiraju pokretanje drugog val diljem Europe, a liječnici predviđaju da će se virus vratiti s osvetom jer temperature padaju na jesen.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.