Nevjerojatno! Dok su spašavali zarobljenog vozača, u koloni se čula harmonika (VIDEO)

Svirali harmoniku dok je on umirao u mukama! Nevjerojatno što su ljudi radili u zaustavnom traku nakon teške nesreće u kojoj je vozač poginuo.
 

Nevjerojatno! Dok su spašavali zarobljenog vozača, u koloni se čula harmonika (VIDEO) X/Reševalni pas/posnetek zaslona
5. 5. 2024

U prometnoj nesreći kamiona s cisternom, koja se ujutro u 7.30 sati dogodila na primorskoj autocesti kod Brezovice u smjeru Ljubljane, vozač je bio toliko teško ozlijeđen da je preminuo na mjestu. Riječ je o 33-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine s prebivalištem u Sloveniji, priopćeno je iz Policijske uprave Ljubljana.

Spašavanje uklještenog vozača

Hitnim službama trebalo je dosta vremena za otklanjanje posljedica prometne nesreće. Osim uklanjanja kamiona, bilo je potrebno i ispumpavanje goriva iz spremnika. Policijska uprava također je priopćila da nije bilo posljedica za okoliš niti izlijevanja.

Kako objašnjavaju iz policijske uprave, vozač nije vozio sredinom prometne trake, već je skrenuo desno preko parkirne trake u jarak uz cestu, gdje se kamion s poluprikolicom prevrnuo udesno zbog bankine. Zaustavio se na krovu, a vozač je ostao zarobljen unutra.
 

"Sramotno, opasno, zabranjeno...

Autocesta je na ovoj dionici duže vrijeme bila potpuno zatvorena, a potom je do 14 sati promet bio otežan i odvijao se samo brzom trakom. Nastala je gužva duga desetak kilometara. Stotine vozila i vozača tako su nekoliko sati bile zarobljene u koloni, a neki su čekanje kratili i sviranjem harmonike. “Dok traje spašavanje, sanacija, previše i previše gluposti se vidi na autocesti”, ogorčeno je napisao Pojas spašavanja na X mreži.

Upozorili su da je "sramotno, opasno i zabranjeno korištenje pojasa za spašavanje, šetnja autocestom, zabave, šetanje djece, telefoniranje, približavanje pješice mjestu gdje postoji opasnost od požara".