Nekada su se ovdje proizvodili snovi, a danas je ova poznata tvornica napuštena, devastirana i zaboravljena! ŽALOSNO

Danas je tvornica ukleta kuća, a ovdje su se nekada proizvodili najpoželjniji automobili tog vremena. Danas je vlasnik brenda Pinifarina indijska tvrtka Mahindra

Pininfarinina tvornica u San Giorgiu u Italiji izgrađena je za proizvodnju karoserija za Cadillac, a od tamo su "izlazili" i Ferrari Testarosa, Cadillac Allanté, Peugeot 406 Coupe, Alfa Romeo Brera i Spider...

Nekada su se ovdje proizvodili snovi, a danas je ova poznata tvornica napuštena, devastirana i zaboravljena! ŽALOSNO YouTube
26. 12. 2023

U napuštenoj tvornici Pininfarina nekada su se proizvodili legendarni automobili kao što su Ferrari Testarosa i Cadillac Allanté, a danas je to bila sama tvornica snova.

Tvornica u San Giorgiu u Italiji izgrađena je za proizvodnju karoserija za spomenuti Cadillac, a kasnije i za druge automobile.


Ovdje se proizvodilo između 1986. i 2011., ali sada je tvornica potpuno napuštena.

Allanté je zahtijevao neobičan proizvodni proces. Karoserije vozila proizvedene su u tvornici u San Giorgiu, a zatim su postavljene na posebne baze i poslane Boeingom 747 u Detroit, gdje se odvijao ostatak proizvodnje.

Kada je proizvodnja Allantéa prestala, ova tvornica je proizvodila Ferrarije kratko vrijeme Testarossa, a zatim Peugeot 406 Coupe, Alfa Romeo Brera i Spider.
 

Nakon financijske krize 2008. proizvodnja maloserijskih vozila počela je propadati, što nije bilo nimalo obećavajuće za budućnost spomenute tvornice.

Danas je tvornica samo sjena veličine koju je nekoć predstavljala u svijetu automobila. Unutrašnjost joj je dugo bila praktički nepromijenjena, a pojedinačni dijagrami za proizvodnju Brere mogu se vidjeti iz videa.
 

 
Danas je situacija drugačija jer su se vandali i lopovi obrušili na nju, odnoseći vrijedne materijale i uništavajući urede.

Vani, na testnoj stazi na kojoj su nekada grmjeli najbolji motori, okolna priroda polako raste. Kroz pukotine na asfaltu raste trava, a zidovi su prekriveni grafitima. Iako su neki dijelovi tvornice ostali netaknuti, njezina je sudbina neizvjesna, a nekadašnja slava polako blijedi u sjećanju.

Danas je vlasnik brenda Pinifarina indijska tvrtka Mahindra, koja vjerojatno ne planira oživjeti tvornicu u Sanu Giorgiu.

BONUS VIDEO: Lexus UX - Zadržan prestiž

 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.