"Ne možemo isključiti novi lockdown" tvrdi belgjski ministar zdravstva

S 364 slučaja zaraze na 100 tisuća stanovnika u 14 dana, Belgija trenutačno bilježi jednu od najviših stopa zaraze koronavirusom u Europskoj uniji. Belgijski ministar zdravstva Frank Vandenbroucke upozorava da Belgiju čeka teška jesen i da ne može isključiti novi lockdown.

"Ne možemo isključiti novi lockdown" tvrdi belgjski ministar zdravstva Unsplash
12. 10. 2020

Belgiju čeka “teška jesen” zbog dramatičnog rasta broja novozaraženih koronavirusom, upozorio je u nedjelju belgijski ministar zdravstva Frank Vandenbroucke.

Vandenbroucke je pozvao građane da se pridržavaju mjera kako bi “škole i tvrtke mogle ostati otvorene te kako bi se osiguralo da bolnice mogu izići na kraj s trenutačnom situacijom”.

Istovremeno je napomenuo da ne može isključiti da će ponovno doći do sličnog lockdowna poput onog na proljeće. “Ne mogu ništa garantirati”, izjavio je belgijski ministar zdravstva u razgovoru za belgijsku televiziju VTM.

Prema najnovijim podacima belgijske vlade koji su objavljeni u nedjelju, u Belgiji se u prosjeku svakoga dana potvrdi oko 3.747 novozaraženih.

S 364 slučaja zaraze na 100 tisuća stanovnika u 14 dana, Belgija trenutačno bilježi jednu od najviših stopa zaraze koronavirusom u Europskoj uniji. Prema podacima Europskog centra za sprečavanje i kontrolu bolesti (ECDC), prošloga je tjedna u Belgiji u prosjeku svakoga dana umiralo oko 15 osoba od posljedica zaraze koronavirusom, što je još uvijek ipak znatno manje nego u travnju kad je ta zemlja u prosjeku svakodnevno bilježila rekordnih 250 umrlih i više.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.