Ne daju mi da budem načelnik, al' bavit ću se politikom! Moja opcija spremna je za Vir, a u Županiji ćemo biti treći

Kristijan Kapović, čelnik Vira u 6 mandata puca iz sveg naoružanja nakon što su ga u Saboru ekspresnim postupkom izbacili iz utakmice za 7. mandat. Danas je gostujući na N1 prozvao hrvatsko pravosuđe i ne samo zbog kazne kojom su ga udaljili od političke moći, već i zbog sijaset drugih koruptivnih poteza. Tako je kazao da je državni odvjetnik optužio, a nakon manje od mjesec dana zahtijevao da mu nađe posao za njegovu ženu odvjetnicu. Kristijan Kapović prva je žrtva novog zakona i ne može u utrku za novi mandat zbog pravomoćne presude. ‘Osudili su me na zatvor i onemogućili da se kandidiram zbog ceste koja je tu bila za Austrougarske a i prije 30 godina!‘ Više na N1 https://hr.n1info.com/vijesti/optuzi-me-drzavni-odvjetnik-i-onda-zove-imam-li-posla-u-opcini-za-njegovu-zenu/

Ne daju mi da budem načelnik, al' bavit ću se politikom! Moja opcija spremna je za Vir, a u Županiji ćemo biti treći Bojan Haron Markičević
13. 4. 2021

Kristijan Kapović za N1 je kazao kako njemu nitko ne može zabraniti da govori, a samim time i da se bavi politikom:

“Moja politička grupacija će nastupiti na općinskim, gradskim i županijskim izborima. Zajedno smo s HSS-om, HSLS-om i Umirovljenicima, a moja je prognoza da ćemo biti treća politička snaga u Županiji. Izmjenu zakona o lokalnim izborima koju su Vlada i Sabor donijeli u rekordnom vremenu komentirao je: - To je licemjeran zakon. Donijeli su ga saborski zastupnici, ali su sebe ekskulpirali od tog zakona.”

Kapović je imao potrebu kritizirati i administrativno uređenje Republike Hrvatske, takvo za koje je podsjetio da je nastalo još u doba rata kada je, zbog ratnih okolnosti i obrane zemlje, bilo logično da zemlja bude centralizirana.

“Otada se otišlo sve dalje u centralizaciju”, podsjetio je.

Govorio je i o stanju s pravosuđem na svom primjeru:

“Optužuje me državni odvjetnik koji, nakon što me optuži, ne prođe niti mjesec dana, nazove me i kaže: ‘Moja žena ima odvjetnički ured, pa ako ima nekog posla, bilo bi dobro da joj nešto daš.’ Eto, to vam je hrvatsko pravosuđe. Da ne govorimo da imate obiteljske biznise u Zadru. U policiji radi jedan član obitelji, u državnom odvjetništvu drugi, u privatnom treći, a sudac je četvrti.”

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.