Specijalitet koji vas može stajati života: 54-godišnjak nakon ukusne večere zauvijek zaspao

Pazite što jedete, jer trećina ne preživi nakon trovanja kontaminiranom hranom. Kamenice znaju biti iznimno opasne.

Specijalitet koji vas može stajati života: 54-godišnjak nakon ukusne večere zauvijek zaspao pexels-cotto
15. 6. 2023

54-godišnji muškarac iz Missourija zarazio se tjedan dana nakon što je jeo sirove kamenice. Uzročnik zaraze navodno je bakterija mesožderka koja se obično nalazi u školjkama. Nakon njegove smrti, lokalne zdravstvene vlasti upozoravaju sve građane koji su kupili školjke u istoj trgovini u Manchesteru da ih ne jedu.

Identitet muškarca nije objavljen, ali navodno je umro u četvrtak u St. Clare. Zdravstvene vlasti obaviještene su o slučaju prošlog petka. BnoNews javlja da se zarazio bakterijom Vibrio vulnificus koja se nalazi u školjkama.

"Nema dokaza da je trgovina učinila bilo što da kontaminira kamenice. Vjerojatno su bile onakve kakve su bile kad su dovezene", rekli su iz Ureda za zdravstvo dodajući da inspektori pokušavaju utvrditi podrijetlo kamenica. Zaraza ovom bakterijom uzrokuje vibriozu kod ljudi, no prepoznajete je po tipičnim simptomima kao što su: groznica, zimica, mučnina, povraćanje i grčevi u trbuhu. Simptomi se obično javljaju 12 do 72 sata nakon konzumacije sirovih ili nedovoljno kuhanih školjki, a u nekim slučajevima razdoblje inkubacije traje i do tjedan dana. Šokantna je činjenica da trećina zaraženih ne preživi.
 

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.