Mogao je prodati vragu dušu, nositi odijelo, primati veliku plaću za mali trud, no draže mu je biti "šljaker" u Irskoj

Branimir Bunjac, bivši političar, nekdašnji saborski zastupnik, profesor, uglednik s mjestom u društvu visokim, biranim se riječima ponositog gastarbajtera javno oglasio iz zelene Irske koju je izabrao za svoj novi privremeni dom. Otišao je poput mnogih Hrvata trbuhom za kruhom te onim još važnijim, našao je spas za dušu. Za njega sloboda nema cijenu i nerijetko se skupo plaća. U rijetko nadahnutoj i iskrenoj ispovijesti napisao je:

Mogao je prodati vragu dušu, nositi odijelo, primati veliku plaću za mali trud, no draže mu je biti "šljaker" u Irskoj Patrik Macek/Pixell
13. 11. 2020

- Našli se kojekakvi pametnjakovići, tzv., novinari, koji sad nariču nad mojom "zlehudom" sudbinom. Kao bio sam vrli političar i saborski zastupnik, a sad sam samo običan "šljaker" u pečalbi.
Eh, da, mogao sam se prodati HDZ-u, masonima, tajnim službama, pa bih sada uživao na nekom položaju, nosio odijelo i kravatu, primao veliku plaću za mali trud. Ponuda je bilo, vjerujte, napretek, neke još i sada stoje.
Međutim, nekako mi je draže biti "šljaker" nego bezmozgovni i beskičmeni kotačić u stroju koji ruši sve ljudske vrijednosti i pretvara ljude u robove modernog doba.
Eto, ima netko tko ne želi pognuti glavu, koliko koštalo da koštalo, tko cijeni svoju nezavisnost i slobodu više od svih blaga i pogodnosti koje može ponuditi mainstream.
Znam da idem maksimalno na živce svima onima koji su me htjeli vrbovati i onima koji su u međuvremenu "bacili koplje u trnje", ali eto takav sam, nepokoran, a takav ću i ostati.
I ne, makar sam privremeno u tuđini, nisam zaboravio na svoj nesretni narod i Domovinu.
Ako Bog da, vratit ću se jači nego ikad i nastavit ćemo borbu tamo gdje smo stali za bolje sutra svih hrvatskih građana, za oslobođenje Lijepe naše i pretvaranje u zemlju u koju će se svatko željeti doseliti, umjesto što razmišlja kako zauvijek otići.
Vrijeme radi za nas.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.