Predozirao se lijekom za depresiju koji se kod nas najčešće koristi u veterini. Poznat uzrok smrti preminulog 'prijatelja' Matthewa Perryja

Imao je više ketamina u sebi od osobe pod općom anestezijom!!! Methew Perry je primio infuziju ketamina kao lijek za depresiju tjedan i pol dana prije nego što je umro. Mrtvozornik je također naveo nekoliko čimbenika koji su doprinijeli smrti. Poznati glumac preminuo je u 54. godini od predoziranja ketaminom.  
Osim što se koristi u medicini, također je i rekreacijska droga.

Predozirao se lijekom za depresiju koji se kod nas najčešće koristi u veterini. Poznat uzrok smrti preminulog 'prijatelja' Matthewa Perryja Mathew Perry / Instagram
16. 12. 2023

Matthew Perry, koji se proslavio kao Chandler Bing u seriji Prijatelji, preminuo je 28. listopada u 54. godini od predoziranja ketaminom, javljaju američki mediji. Izvješće obdukcije koje je objavio mrtvozornički ured Los Angelesa otkrilo je uzrok smrti. Perry je primio infuziju ketamina kao lijek za depresiju čak tjedan i pol dana prije nego što je umro, no medicinski istražitelj, Raffi Djabourian, izvijestio je da ketamin ostaje u tijelu do tri, četiri sata te da ta terapija nije mogla izravno dovesti do njegove smrti. Razina ketamina u perifernoj krvi iznosila je 3540 ng/ml, a u središnjoj 3271 ng/ml, dok je za pacijenta pod općom anestezijom u bolnici razina ketamina u krvi od 1000 do 6000 ng/ml.

 
U svojoj kući pronađen je bez odgovora
 

U izvješću se navodi da je obdukcija također pokazala utapanje, bolest koronarne arterije i buprenorfin kao čimbenike koji su pridonijeli, ali oni nisu bili povezani s uzrokom smrti.Glumac je pronađen bez reakcije u svom domu 28. listopada i proglašen je mrtvim na mjestu događaja. Već sljedeći dan mrtvozornik je obavio obdukciju, no rezultati su tek sada objavljeni.



Osim što se koristi u medicini, također je i rekreacijska droga

Ketamin je danas najrašireniji anestetik u veterini i jedan je od temeljnih lijekova Svjetske zdravstvene organizacije, stoji na stranicama organizacije DrogArt. Depresija, samoubojstvo, posttraumatski stresni poremećaj, bipolarni i opsesivno-kompulzivni poremećaj, U priopćenju dodaju kako je uz čestu primjenu u veterini i medicini ketamin raširen i kao rekreativna droga koja se na crnom tržištu nabavlja u obliku bijelog praha ili tekućine.

Na mjestu smrti čuvenog glumca, utvrđeno je kako nije imao alkohola, kokaina, heroina, metamfetamina ili fentanila u tijelu. Patolog je rekao da je Perry imao povijest emfizema, dijabetesa i upotrebe droga, ali je "navodno bio čist 19 mjeseci".

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.