Masarykova u punom sjaju bez automobila i motora - pješaci i biciklisti osvojili novi zagrebački teritorij

FOTO GALERIJA: Kako Vam se sviđa nova pješačka zagrebačka zona koja je otvorena u europskom tjednu mobilnosti. Ovako sjajnu ju je u prolazu s fotoaparatom ovjekovječio naš Sanjin Kaštelan

Masarykova u punom sjaju bez automobila i motora - pješaci i biciklisti osvojili novi zagrebački teritorij Sanjin Kaštelan / Start
20. 9. 2023

–Ovime započinjemo Europski tjedan mobilnosti, a u njemu sudjeluje približno 2000 gradova. Cilj je poticanje biciklističkog, javnog i pješačkog prijevoz. Nakon dugo vremena, treći puta širimo pješačku zonu u centru Zagreba što i piše u našem predizbornom programu, rekao je na otvaranja posebne pješačke zagrebačke zone gradonačelnik Tomašević te dodao:

– Svugdje u Europi širenje prješačlkih zona je trend. Svi građani s kojima sam razgovaraju, podržavaju ovaj potez. U sljedećih tjedan dana imat ćemo više od sto aktivnosti - rekao je Tomašević te dodao kako će po prvi puta 22. rujna na Dan bez automobila javni prijevoz u Zagrebu biti besplatan. 

 
Valja naglasiti kako je sad i nešto drukčija regulacija prometa. Kroz Masarykovu od Gundulićeve do Tesline te u Preradovićevu do Berislavićeve više ne smiju automobili osim stanara te interventna i dostavna vozila. U Berislavićevoj je okrenut dosadašnji smjer, a pristup je s istoka, iz Gajeve u Preradovićevu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.