Lewis Hamilton osvojio četvrti naslov prvaka F1!

Iako su ostale još dvije utrke do kraja sezone, Lewis Hamilton četvrti put je zasjeo na tron Formule 1

Lewis Hamilton osvojio četvrti naslov prvaka F1! Instagram/Lewis Hamilton
29. 10. 2017

VN Meksika Hamiltonu nije donijela prvo mjesto, ali mu je osigurala prvo mjesto u ukupnome poretku s obzirom na to da sada ima nedostižnih 56 bodova ispred drugoplasiranoga Sebastiana Vettela.

Ključni trenutak utrke dogodio se u trećem zavoju, gdje je došlo do kontakta između Hamiltona i Vettela. Britancu je u sudaru probušena guma, a Vettelu je razbijeno prednje krilo. Na kraju toga kruga obojica su otišli u boks, nakon čega je Vettel uspješnije nastavio utrku.

Nakon 20 krugova bio je na 13. mjestu, a Hamilton je držao posljednju, 19. poziciju. Na pola utrke Vettel se probio do osme pozicije, a Hamilton je stigao na 15. poziciju. Na kraju utrke Vettel je završio na 4., a Hamilton na 9. mjestu, no to mu je ipak osiguralo nedostižnu prednost u ukupnom poretku.

Pobjednik utrke bio je Max Verstappen u Red Bullu, kojemu je ovo treća pobjeda u karijeri. Drugo mjesto zauzeo je Valtteri Bottas u Mercedesu, a treću je poziciju osvojio Finac Kimi Raikkonen u Ferrariju. Naredna utrka je na rasporedu 10. studenoga za VN Brazila.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.