Kršćani slave najveći kršćanski blagdan, očekuje se mnoštvo vjernika u Vatikanu

Papa će u podne dati blagoslov Svijetu. U noćašnjoj molitvi u Koloseju papa Frajo je istaknuo: - Razoružaj ruku podignutu protiv brata.

 

 

Kršćani slave najveći kršćanski blagdan, očekuje se mnoštvo vjernika u Vatikanu Alessia Gulliani, IPA/Pixell
17. 4. 2022

Kršćani slave svoj najveći blagdan, Uskrs, u spomen na Isusovo uskrsnuće od mrtvih. Uskrsne mise vrhunac su uskrsnog slavlja. U crkvama se na Uskrsnu nedjelju odvijaju molitve s uskrsnim misama na kojima svećenici najavljuju da je Isus uskrsnuo od mrtvih.

Isus je uskrsnućem prema kršćanskom vjerovanju pobijedio smrt, otvarajući tako svim ljudima mogućnost da nakon smrti dobiju vječni život. To je jedan od razloga zašto je uskrsna atmosfera među kršćanima svečana i posebna. Papa će izgovoriti molitvu i na hrvatskom jeziku.

Više od deset tisuća ljudi zajedno je s Papom molilo na pobožnosti Križnoga puta koji je, nakon dvije godine stanke zbog pandemije bolesti COVID-19, ponovno održan u rimskom Koloseju. Na četrnaest postaja bilo je svjedočanstava iz svakodnevnoga života obiteljī, osude „terora“ izazvanoga ratom u Ukrajini kao i svjedočanstvo jednoga bračnog para migranata

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.