Počinje projekt prvoga turskog automobila - Erdogan: ''Činjenica da Turska još nije učinila ništa, predstavlja sramotu''

Predsjednik Turske najavio je proizvodnju prvoga turskog automobila, koji bi u prodaji trebao biti 2021. godine, a prototip bi trebao biti gotov do 2019. godine.

Počinje projekt prvoga turskog automobila - Erdogan: ''Činjenica da Turska još nije učinila ništa, predstavlja sramotu'' Pixabay.com
2. 11. 2017

Recep Tayyip Erdogan je na ceremoniji u Ankari, organiziranoj povodom predstavljanja tvrtki koje će sudjelovati u proizvodnji, izjavio kako će u ovome projektu sudjelovati kompanije Anadolu Group, BMC, Kiraca Holding, Turkcell Group i Zorlu Holding. Pritom se osvrnuo na činjenicu da je sramotno što je do toga došlo tek sada:
"U Turskoj je prošle godine prodano 757.000 automobila. To što Turska na tome planu još uvijek nije bila učinila ništa sramota je za našu zemlju.", oštro je komentirao Erdogan.

Također je dodao da želi biti kupac prvog automobila koji će izaći na tržište i da ovdje nije samo stvar u proizvodnji automobila, već u pravljenju jednog ambicioznog koraka, u kontekstu tehnologije i iskustva uloženog u projekt. Dodao je da ne želi nikakva kašnjenja, te da je riječ o projektu koji zauzima posebno mjesto među ciljevima postavljenim za 2023. godinu.

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.