Komentar Formula 1: Taman kad pomisliš da ne može gore...

Posljednja utrka Formule 1 u Barceloni, osma ove sezone, ako naravno izuzmemo otkazanu Imolu, pokazala je tri stvari: nepobjedivost i gotovo zaigranost Maxa Verstappena, lagano buđenje Mercedesa i totalnu pomutnju u Ferrariju. Pogotovo ovo drugo više nije ni smiješno.
 

Komentar Formula 1: Taman kad pomisliš da ne može gore... Red Bull
6. 6. 2023

Napisao: Mark Zupančič

Max Verstappen vodio je utrku u stilu Lewisa Hamiltona tijekom zlatnih godina Mercedesove nadmoći. Nizozemac je vodio od starta do cilja, na kraju se uspio i malo poigrati sa živcima ljudi u boksu koji su ga molili da ne napravi gluposti i da zaboravi na najbrži krug. Ali Max ne bi bio Max da ne želi ne samo prestići svoje suparnike, već ih i potpuno slomiti. I u tome je uspio na cijeloj fronti.
 

Čak štoviše, njegove utrke postaju toliko lagane da si može priuštiti slušanje zvukova u boksu tijekom treninga, najviše mu je "ometala" zvonjava telefona Helmuta Marka, a ne razmišlja ni o tome što bi se moglo dogoditi na početak.. U stilu "neka me prestignu i vraćam se za krug-dva". No suparnici nisu bili ni približno blizu pa je bilo pitanje samo što će biti s drugog mjesta naniže. U teoriji je trebao otići Ferrariju, ali očito su poboljšanja u Mercedesu uzela danak. Dobro, jedno dvostruko postolje ne čini dobru sezonu, što zapravo mogu, vidjet će se tek nakon nekoliko utrka. Činjenica je da su jako uzrujali Ferrari, a izbacili su iz ritma i Aston Martin. I Hamilton i Russell željni su ponovne utrke, što može biti samo dobra stvar za ostatak sezone.

Redsi su sada skliznuli još jednu stepenicu ili barem pola stepenice niže. Kad njihovi obožavatelji misle da niže ne mogu, otkliznu u novi kaos. Kako biste inače zamislili potpuno izgubljenog Leclerca, koji nije ni znao što nije u redu s njegovim trkaćim automobilom, ili Sainza, koji je samo bespomoćno gledao kako dva crna trkača jurišaju?Posebno s Leclercom, pokazali su novu razinu zbunjenosti i također i oholost. Leclerc je pokušao nemoguće s tvrdim gumama koje su ga prebrzo iznevjerile i jasno je na drugom zaustavljanju dao do znanja da želi najmekše. No Ferrari ne bi bio Ferrari da mu to prvo ne potvrde – i ponovno ugrade tvrde gume, što Leclerc izričito nije želio. Jer su mislili da drugi imaju više problema s mekim gumama. Tko je sad ovdje lud? Stoga će morati polako razmišljati kako će Leclerca psihički sastaviti.
 

Dakle, očito se u ovoj sezoni polako kristalizira samo jedno ozbiljno pitanje: ne tko će pobijediti ili postati prvak, nego hoće li Red Bull uspjeti pobijediti u sve 22 utrke ove sezone?

Preberite

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.