Kolinda ima isti problem sa smećem kao i Zagrepčani s 500 divljih odlagališta, a njih rješava jedino Grad Zagreb

Nakon jučer objavljene priče na stranicama startnews.hr, "Kolinda je okružena pravim smećem, otpad iza ograde Ureda predsjednice otkriva Romeo Ibrišević" promptno je reagiralo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike koje je skinulo odgovornost sa sebe i adresiralo problem na Komunalno redarstva Grada Zagreba

Kolinda ima isti problem sa smećem kao i Zagrepčani s 500 divljih odlagališta, a njih rješava jedino Grad Zagreb putin press
21. 9. 2019

Nije prošlo ni 20 sati od objave pronalaska sramotnog smetišta u neposrednoj blizini Ureda predsjednice i već je na našu adresu je pristigao odgovor Ministarstva zaštite okoliša. Iz resornog Ministarstva su ustvrdili da to nije primarno njihov problem te da su ga proslijedili na urgentno rješavanje Komunalnom redarstvu Grada Zagreba. Evo što su napisali:

- Temeljem Vaše dojave Inspekcija zaštite okoliša dostavila je na nadležno postupanje predmetnu prijavu komunalnom redarstvu Grada Zagreba, sukladno odredbi članka 28. stavka 1. točke 3. Zakona o održivom gospodarenju otpadom (Narodne novine br. 94/13 i 73/17) kojim je propisano da je jedinica lokalne samouprave dužna na svom području osigurati uklanjanje otpada, a sukladno odredbi članka 36. stavka 1. i 3. istog Zakona provedbu osigurava komunalno redarstvo.

Hoće li Grad nešto i poduzeti ostaje da se vidi, jednako kao i s preostalih, njih gotovo 500, evidentiranih ilegalnih deponija smeća smještenih širom Zagreba?

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Ukoliko nastavite s pregledavanjem ove stranice pretpostavit ćemo da se slažete s tim.